2016_11 - page 31

jálist, ami idén már a mézeskalács témával is kibővült. Az egész
országból érkeznek grillázs és mézeskalács készítők, sőt idén
már Erdélyből és Felvidékről is voltak résztvevők. –
A Művelő-
dési Házban újabb termeket kellett kinyitni, annyi versenymun-
ka érkezett
– idézi fel az idei rendezvény sikerét. Idős és fiatal
grillázskészítők egymás mellett versenyeznek, mutatkoznak be
a nagyközönségnek. Sokan itt kapták életük első elismerését,
díját a munkájukért.
A grillázsból készített díszmunka magyar specialitás, nem is
beszélve az esküvőn való összetöréséről. A görögök tányért tör-
nek, mi grillázst. Ha magát a grillázst nem is lehet, de a Grillázs
Majálist szeretnénk Hungarikummá nyilváníttatni
– mondja
László, aki a Cukrász Ipartestületen belül szekcióként működő
Magyar Grillázs Szövetség elnöke is egyben. Télen, amikor se
az esküvői, se a karácsonyi-újévi szezon terhe nincs a vállán,
még grillázs képzést is tart a Dobos C. József iskolában. A cuk-
rászokkal jó viszonyt ápol, sokaknak beszállít, így csomagban
tudják adni a teljes esküvői desszert kínálatot.
Néhány éve csokoládé szalont nyitott Lajosmizsén, ahol gril-
lázs és csokoládé kapható minden változatban. A marketing itt
sem maradhatott el. Helyi ízekből elkészítette a város grillázsát,
amit előtte megszavaztatott a Facebook-on, majd a megnyitón
a városi TV jelenlétében a polgármesternek adott át ünnepé-
lyesen. –
Ajándék megoldó hely vagyunk
– mosolyog. A csoko-
ládé és a grillázs szezonja váltogatja egymást, így jól illik a két
termék egymás mellé. Csak az egyikből nehezen élne meg az
üzlet. Itt a vőlegény torták rendelésfelvételére, átadására is van
hely. Mögötte található a műhely, így iskolás, óvodás csoportok
fogadását is tudják vállalni. A gyereknek élmény, neki reklám.
Az üzlet most tele van karácsonyi, újévi ötletekkel. –
Már az új-
évi grillázs malacokat gyártjuk, szilveszter éjszaka ezeket is össze
fogják törni
– mutatja a szépen megformázott figurákat.
Kiállításokra, fesztiválokra jár, és ha valahol nincs, akkor meg-
szervezi. Legutóbb az I. Kecskeméti Csokoládéfesztivált ren-
dezte meg. –
Jövőre már Hírös Csokoládéfesztiválnak fogjuk
hívni
– meséli, mi meg csak ámulunk, hogy honnan van ennyi
energiája. Lehet, hogy a grillázs teszi?
31
egy szakma megmentője
1...,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30 32,33,34,35,36
Powered by FlippingBook