Table of Contents Table of Contents
Previous Page  26 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 26 / 44 Next Page
Page Background

A Sigep mindent megtestesít, amit az

olaszokról gondolunk. Dinamikus, élet-

vidám, könnyed, kreatív, színes, ötletteli.

Más szakmai vásárokon az évek óta meg-

szokott programokat találjuk, Riminiben

viszont még a hagyományokat is állan-

dóan megújítják. Nem is csoda, hogy év-

ről-évre kétszámjegyű növekedést tudnak

produkálni a látogatók számában.

Kedvcsinálónak tematikus csoportosítás-

ban áttekintjük a különböző versenyeket

és legfontosabb programokat, amelyek a

cégek bemutatkozása mellett a legkomo-

lyabb vonzóerőt jelenthetik ahhoz, hogy

januárban elinduljunk Riminibe.

Cukrászat

A B5 csarnokban kap helyet a „Cukrász

Aréna”, ahol a versenyek, bemutatók

fognak zajlani. Mindenek előtt a

Junior

World Pastry Championship

, azaz az If-

júsági Cukrász Világbajnokság, amelyet

most negyedik alkalommal rendeznek

meg 23 év alatti fiatal tehetségeknek. 10

ország csapata fogja összemérni a tudását

szombaton és vasárnap.

Ezt követően hétfőn az

Olasz Felnőtt

Cukrász Bajnokságra

kerül sor, ahol

szabadon választott témával indulva Itá-

lia legjobb cukrászmesterei mérik össze

a tudásukat és kreativitásukat. Másnap

ugyanennek a versenynek az ifjúsági vál-

tozatát fogják megtartani. Itt már kötött a

téma, a képregények világát kell megjele-

níteni desszertekbe álmodva.

Karamell művészek gyönyörű alkotásait

csodálhatjuk a

Star of Sugar

nevű nem-

zetközi versenyen, amely a vásár teljes

időtartama alatt zajlik majd.

Fagylalt

A vásár első két napján a német és oszt-

rák fagylaltosok szállnak ringbe az A6-os

csarnokban, hogy a

Gelato World Tour

berlini fordulójának a válogatóversenyét

megtartsák. Szokatlan helyzet, a német

szakembereknek a fagylalt hazájában kell

egymással megmérkőzniük, és közben a

világ minden sarkából érkezett látogatók

előtt bemutatni, hogy az ő fagylaltjaik is

vannak olyan jók, mint az olaszoké.

Fagylalt témában több kisebb-nagyobb

verseny is lesz, például az

Ezer ötlet egy

új ízért

, vagy a

Kiváló fagylalttorták

.

Nemzetközi verseny keretében keresik a

legjobb bacio (csokoládé-mogyoró) fagy-

laltot. Negyedszerre fogják megrendezni

a

Szolidaritás fagylaltját

, azaz a vásár

legvégén adományokért cserébe kiárusít-

ják a pultokban megmaradt fagylaltokat.

Tavaly nagyjából 10.000 euró gyűlt össze,

amelyet környékbeli rászoruló családok

megsegítésére fordítottak.

Sütőipar

Két évente kerül megrendezésre az

A.B.Tech Expo, amely korábban önálló

rendezvény volt, de mára betagozódott a

Sigep-be, annak a sütőipari részét jelent-

ve. A

Bread in the City

nevű nemzetközi

versenyen Írország, Spanyolország, Izra-

el, Belgium, Olaszország, Japán, Kína és

Svájc pékjei mérik össze a tudásukat.

Csokoládé

Az

Ultimate Chococake Award

nevű

verseny az olasz csokoládémestereket cé-

lozza, minden bizonnyal nagyszerű alko-

tásokat láthatunk majd. A Callebaut egy

mini csokoládégyárat fog berendezni,

ahol a csokoládékészítés minden fázisa

megtekinthető lesz, a kakaóbabból kiin-

dulva egészen a táblás csokoládéig vagy

éppen a csokoládéfagylaltig.

Kávé

A legkülönfélébb barista bajnokságokat

láthatunk, és közben egy tehetségkutató

program is fut majd, a

Barista & Farmer

,

amely a kiváló kávék kultúráját igyekszik

terjeszteni.

Ha mindez nem lenne elegendő indok

az utazásra, akkor ne feledkezzünk meg

arról, hogy hány ismerős és ismeretlen

cég vár minket az újdonságaival. Egyre

több helyen a magyar képviselőkkel is

találkozhatunk, akik a például a jövő évi

fagylalt ízeket első kézből tudják nekünk

bemutatni. Számtalan ötletet, megoldást

meríthetünk, és láthatjuk, hogy ezeken a

területeken hol tart ma a világ, hiszen a

Sigep-nél nagyobb, világszínvonalú szak-

mai rendezvény nincs.

SIGEP - RIMINI

ötletek, versenyek, újdonságok

26