A Sigep mindent megtestesít, amit az
olaszokról gondolunk. Dinamikus, élet-
vidám, könnyed, kreatív, színes, ötletteli.
Más szakmai vásárokon az évek óta meg-
szokott programokat találjuk, Riminiben
viszont még a hagyományokat is állan-
dóan megújítják. Nem is csoda, hogy év-
ről-évre kétszámjegyű növekedést tudnak
produkálni a látogatók számában.
Kedvcsinálónak tematikus csoportosítás-
ban áttekintjük a különböző versenyeket
és legfontosabb programokat, amelyek a
cégek bemutatkozása mellett a legkomo-
lyabb vonzóerőt jelenthetik ahhoz, hogy
januárban elinduljunk Riminibe.
Cukrászat
A B5 csarnokban kap helyet a „Cukrász
Aréna”, ahol a versenyek, bemutatók
fognak zajlani. Mindenek előtt a
Junior
World Pastry Championship
, azaz az If-
júsági Cukrász Világbajnokság, amelyet
most negyedik alkalommal rendeznek
meg 23 év alatti fiatal tehetségeknek. 10
ország csapata fogja összemérni a tudását
szombaton és vasárnap.
Ezt követően hétfőn az
Olasz Felnőtt
Cukrász Bajnokságra
kerül sor, ahol
szabadon választott témával indulva Itá-
lia legjobb cukrászmesterei mérik össze
a tudásukat és kreativitásukat. Másnap
ugyanennek a versenynek az ifjúsági vál-
tozatát fogják megtartani. Itt már kötött a
téma, a képregények világát kell megjele-
níteni desszertekbe álmodva.
Karamell művészek gyönyörű alkotásait
csodálhatjuk a
Star of Sugar
nevű nem-
zetközi versenyen, amely a vásár teljes
időtartama alatt zajlik majd.
Fagylalt
A vásár első két napján a német és oszt-
rák fagylaltosok szállnak ringbe az A6-os
csarnokban, hogy a
Gelato World Tour
berlini fordulójának a válogatóversenyét
megtartsák. Szokatlan helyzet, a német
szakembereknek a fagylalt hazájában kell
egymással megmérkőzniük, és közben a
világ minden sarkából érkezett látogatók
előtt bemutatni, hogy az ő fagylaltjaik is
vannak olyan jók, mint az olaszoké.
Fagylalt témában több kisebb-nagyobb
verseny is lesz, például az
Ezer ötlet egy
új ízért
, vagy a
Kiváló fagylalttorták
.
Nemzetközi verseny keretében keresik a
legjobb bacio (csokoládé-mogyoró) fagy-
laltot. Negyedszerre fogják megrendezni
a
Szolidaritás fagylaltját
, azaz a vásár
legvégén adományokért cserébe kiárusít-
ják a pultokban megmaradt fagylaltokat.
Tavaly nagyjából 10.000 euró gyűlt össze,
amelyet környékbeli rászoruló családok
megsegítésére fordítottak.
Sütőipar
Két évente kerül megrendezésre az
A.B.Tech Expo, amely korábban önálló
rendezvény volt, de mára betagozódott a
Sigep-be, annak a sütőipari részét jelent-
ve. A
Bread in the City
nevű nemzetközi
versenyen Írország, Spanyolország, Izra-
el, Belgium, Olaszország, Japán, Kína és
Svájc pékjei mérik össze a tudásukat.
Csokoládé
Az
Ultimate Chococake Award
nevű
verseny az olasz csokoládémestereket cé-
lozza, minden bizonnyal nagyszerű alko-
tásokat láthatunk majd. A Callebaut egy
mini csokoládégyárat fog berendezni,
ahol a csokoládékészítés minden fázisa
megtekinthető lesz, a kakaóbabból kiin-
dulva egészen a táblás csokoládéig vagy
éppen a csokoládéfagylaltig.
Kávé
A legkülönfélébb barista bajnokságokat
láthatunk, és közben egy tehetségkutató
program is fut majd, a
Barista & Farmer
,
amely a kiváló kávék kultúráját igyekszik
terjeszteni.
Ha mindez nem lenne elegendő indok
az utazásra, akkor ne feledkezzünk meg
arról, hogy hány ismerős és ismeretlen
cég vár minket az újdonságaival. Egyre
több helyen a magyar képviselőkkel is
találkozhatunk, akik a például a jövő évi
fagylalt ízeket első kézből tudják nekünk
bemutatni. Számtalan ötletet, megoldást
meríthetünk, és láthatjuk, hogy ezeken a
területeken hol tart ma a világ, hiszen a
Sigep-nél nagyobb, világszínvonalú szak-
mai rendezvény nincs.
SIGEP - RIMINI
ötletek, versenyek, újdonságok
26