Table of Contents Table of Contents
Previous Page  22 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 22 / 44 Next Page
Page Background

22

PRÉMIUM MINŐSÉG

Mindenhol ugyanolyan süteményeket

lehetett kapni, én viszont úgy gondoltam,

hogy ha már a kávénk különleges, egyedi,

akkor a desszertek is legyenek ehhez illőek

– meséli

Karádi Szabolcs

, a Hévízen mű-

ködő Macchiato Caffe tulajdonosa, hogy

miért indított saját cukrászüzemet.

De ne szaladjunk ennyire előre. A tör-

ténet jóval korábban kezdődött, amikor

Szabolcs fiatal pincérként elindult szeren-

csét próbálni Olaszországba. Jó munkát

végezhetett, mert tíz évvel később már

étteremigazgatóként köszönt el Itáliától.

Hazajött, és – a hosszú szezon miatt – Hé-

vízen nyitotta meg a saját kávézóját.

Az üzlet lényege a prémium minőségű

kávé. Kizárólag Illy és Hausbrandt már-

kákkal dolgoznak, és a kávégépük sem

mindennapi. A La Cimballi 100-as egy

ikonikus darab, kiállításokon az Andretti

stand egyik látványossága szokott lenni.

A kávézó hamar népszerű lett, de Szabolcs

hiába keresett olyan sütemény beszállítót,

ami illett volna a kávéihoz. Öt év után

belátta, hogy nincs más választása, saját

kézbe kell vennie ezt a kérdést. Megkér-

te egy olasz barátját,

Alessandro Noferini

mestercukrászt, hogy alkosson neki egy

desszertsort. Negyvenöt saját kreáció szü-

letett, amelyek markánsan különböznek

mind a hagyományos magyar, mind a ma

divatos francia stílustól. A gyenesdiási

üzem vezetésével megbízta

Turczi Vero-

nika

cukrászmestert (bal alsó képünkön),