2015_03 - page 42

42
Tel
: +36-28/389-223
efon
• Web:
• E-mail:
Kortárs cukrászok címmel be-
szélgetéssorozatot tart a Magyar
Kereskedelmi és Vendéglátóipari
Múzeum és a Cukrász Ipartestü-
let. Legközelebb – nagyjából la-
punk megjelenésével egy időben
–, március 25.-én, 18 órakor
Hor-
váth Ferenccel és családjával
fog
beszélgetni
Kiss Imre
múzeum-
igazgató és az Ipartestület részéről
Vojtek Éva
.
A program célja a XXI. századi
cukrászdák bemutatása, a törté-
netek és a szereplők és archiválása,
hogy egy későbbi könyvben vagy
almanachban megjelenhessenek.
Egy hónappal később, április
29.-én
Mészáros Gábor
(Szom-
bathely) és
Pataki Ádám
(Érd)
lesznek a Budai Várban található
múzeum vendégei.
Néhány hete ért véget Nürnberg-
ben a világ legjelentősebb bioter-
mékeket felvonultató vására. A
2300 kiállító portékáira 136 or-
szágból több, mint 44.000 látogató
volt kíváncsi. Ez 5%-os növekedés,
ami jól mutatja, hogy ez a terület
egyre nagyobb hangsúlyt, érdek-
lődést kap.
Miután a legújabb felmérések sze-
rint Magyarország a világon az
egyik legegészségtelenebbül táp-
lálkozó ország, így nálunk még
hatalmas tér van a fejlődésre a
biotermékek piacán.
A Dubaiban megrendezett Gulfood kiállításon, ami a
Közel-Kelet legjelentősebb élelmiszeripari szakvására, a
Backaldrin Vegipan kenyere az „Új Élelmiszerek” kategória
győztese lett. Ezzel megismételték a 2011-es sikerüket, ami-
kor a PurPur hozta el ugyanezt az elismerést.
A verseny rangját jelzi, hogy 25 országból 300 terméket ne-
veztek be rá. A vásáron 120 ország 4800 kiállítója vett részt,
és 170 országból több, mint 80.000 látogató tekintette meg.
KORTÁRS CUKRÁSZOK
LENDÜLETBEN A BIO
A Magyar Cukrász Iparosok Or-
szágos Ipartestülete és a Magyar
Pékszövetség szervezésében egy
kétnapos toszkánai tanfolya-
mon olyan speciális olasz termé-
kek (colombo (galambocska),
panettone, grissini, cantucci és
foccacia) technológiáját tanulhat-
ják meg, amelyek itthon is piacké-
pesek lehetnek.
Időpont: április 19-22 (4 nap, 3
éjszaka). Utazás: minibuszokkal
(saját autóval is lehet jönni, akkor
a részvételi díj kevesebb). Szállás:
középkategóriás panzióban.
Az ár, amely minimum 16 fő je-
lentkezése esetén aktuális: 186.000
forint, mely tartalmazza az úti-
költséget, a mikrobuszbérlést, a
szállást olasz reggelivel, a kétnapos
tanfolyam árát (!), két napos ellá-
tást, a tolmácsot és a szervezést.
Jelentkezés:
Vojtek Éva
+36 30/912 35 11
TOSZKÁNAI ÚT
BACKALDRIN ELISMERÉS
1...,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41 43,44
Powered by FlippingBook