2015_02 - page 16

Hozzávalók:
Elenka AGROLINA CIACULLI
citrom koncentrátum
Elenka Bonificatore citrom koncentrátum
Elenka FRUTTELLA 50 alap
Elenka TECHNOICE habosító, krémesítő alap
ÖSSZESEN:
1000 g
Víz
665 g
35 g
1 g
40 g
Dextróz
40 g
Kristálycukor
210 g
10 g
Elkészítés:
A szárazanyagokat összekeverjük (Fruttella 50 + kristálycukor
+ Technoice + dextróz), folyamatos keverés mellett a kb. 35°C
- 40°C-os vízhez keverjük, majd hozzáadjuk az Agrolina
citromos szirupot és Bonificatore citromkoncentrátumot.
Jól elkeverjük, rövid ideig állni hagyjuk, majd kifagyasztjuk.
Az elkészített fagylalt kitűnően hűsítő hatású, kellemes
átmenetet képez a krémes, modern fagylalt és a klasszikus
sorbet között.
Klasszikus szicíliai
citrom fagylalt
16
Nem olyan régen ért véget a SIGEP kiállítás Riminiben, ahol
az ELENKA standján idén is hatalmas volt az érdeklődés, a
világ minden tájáról érkeztek cukrászok és fagylaltkedvelők.
Külön szeretnénk kiemelni, hogy az ELENKA standjára idén
rekord mennyiségű magyar látogató érkezett. Ezúttal is kö-
szönjük, hogy ellátogattak hozzánk, és nagyon reméljük, hogy
jövőre is találkozunk ugyanott.
Az ELENKA a világ egyik legrégebbi tradicionális fagylalt
alapanyag gyártó cége, ahol immár többmint 55 év tapasztalat
áll a gyártás és a fejlesztés mögött. A termékeket Palermo-ban,
Szicíliában állítják elő. A megfelelő logisztika és kiszállítás
érdekében Milánóban helyezkedik el a raktárközpont és a
fagylalt akadémia.
Az ELENKA egyik legfontosabb alapelve, hogy termékeinek
minősége és íze 55 éve változatlan. Ezt úgy tudják elérni, hogy
a termékek gyártásához szükséges alapanyagok 99%-át a kez-
detek óta ők maguk állítják elő. Az olasz fagylalt piacon évti-
zedek óta vezető szerepet töltenek be.
Magyarországon is elérhetők az ELENKA termékek, a
Goodwill National Kft. kizárólagos forgalmazási jogot kapott
a szicíliai cégtől, és jól működő üzleti kapcsolatot fejlesztett ki,
hogy a magyar kézműves fagylaltkészítők számára elérhetővé
tegye a világ leghíresebb ízeit. Ilyen például a bronte-i pisztá-
cia, a piemonte-i mogyoró vagy az igazi szicíliai citrom.
Idén kibővítésre került a Goodwill Kft. telephelyén működő
Csokoládé Akadémia egy új fagylaltműhely résszel, mely im-
már több mint 200 négyzetméteren várja a tanulni és fejlődni
vágyó vendégeket. Tavasszal indul az Akadémia fagylalt kur-
zusa, melyenmindenki megtanulhatja a különleges fagylaltok
készítésének rejtelmeit.
Elenka termékmenedzser
Dani Zsolt
ELENKA
a Sigepen és Magyarországon
1...,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,...68
Powered by FlippingBook