2015_02 - page 8

8
Minden, ami fagylalt, mindenkinek,
akinek üzlete vagy csak kedveli
Március 6-án, 5.000 m
2
-en, 50 kiállító
részvételével nyitja meg kapuit Magyaror-
szág első fagylalt tematikájú kiállítása. A
rendezvényen minden megtalálható lesz
az alapanyagoktól kezdve a gépeken át
egészen a cukrászdák és fagyizók kínála-
táig. A szakmai látogatóknak is mindhá-
rom napon keresztül lehetőségük lesz ta-
lálkozni partnereikkel, megismerni az idei
szezon újdonságait, amelyek Riminiben, a
SIGEP-en debütáltak. A rendezvény cél-
ja a fagylalt népszerűsítése és a hazai fo-
gyasztás növekedésének elősegítése.
A tavalyi BaGaTech sikere nyomán a szer-
vezők a kiállítókkal közösen úgy gondol-
ták, hogy szükség van a köztes években
egy szűkebb, célzottabb rendezvényre.
Annak idején az UKBA a pékek kérésé-
re lett két éves ritmusra módosítva, de
mindannyian tudtuk, hogy a cukrászok-
nak, fagylaltosoknak ez nem volt jó. Ezen
a területen minden évben van annyi új-
donság, érdekesség, ami igényli és lehető-
vé teszi egy komoly szakmai rendezvény
megszervezését. Ezt az űrt hivatott most
betölteni a Fagylalt Kiállítás és Fesztivál.
Egyértelműen látszik, hogy a szakma mel-
lé állt, szinte minden jelentős beszállító
részt fog venni, és jó néhány cukrászda is
úgy gondolta, van értelme megjelenni egy
ilyen, a nagyközönségnek és a szakmának
egyszerre, egymás mellett szóló rendez-
vényen. A Fagylalt Fesztivál legnagyobb
újdonsága ez az ötlet: átfogni a fagylaltos
világ teljes vertikumát egészen a fogyasz-
tókig. A cél az, hogy közvetlen kapcsola-
tot teremtve visszajelzést adjon a végső fo-
gyasztók tömegei részéről mindenkinek,
aki kiállítóként részt vesz a fesztiválon.
Ezzel egy új szintre léphet a szakma, egy
olyan visszacsatolást kaphatnak a beszál-
lító cégek és a cukrászdák egyaránt, amire
máskor nem, vagy csak lassan és nehezen
tudnak szert tenni. Gondoljunk csak arra,
hogy milyen nehéz egy új fagylaltízről
megmondani, hogy sikeres lesz-e. A szak-
ma véleménye ebben nem teljesen mérv-
adó, mi mást nézünk, mint a fogyasztók.
Most a szezon elején pontosan láthatjuk
majd, hogy mire lesz érdemes koncent-
rálni. Elég minden nap végén megnézni a
pultokat, és ezzel elsőrendű közvélemény
kutatási adathoz jutunk.
Ráadásul még érdekesnek ígérkező szak-
mai programok is várnak minket. Lássuk
ezeket bővebben:
„Magyarország kedvenc fagylaltja” ver-
seny – március 6.
A kiállítók közel 80 fagylaltja, három ka-
tegóriában, – tejes, gyümölcsös és diabe-
tikus – versenyez a „Magyarország ked-
venc fagylaltja” címért, amelynek zsűrije
cukrászokból, chefekből és a Facebook-
ról kisorsolt fogyasztókból, valamint
celebekből áll. Az eredményhirdetésre 15
órától kerül sor, és várhatóan 16 órától
lehet megkóstolni a versenyfagylaltokat,
mindenekelőtt a győztes alkotást.
Színvonalas programok, termékbemu-
tatók a szakmán keresztül a fogyasztóig
Természetesen nem hiányozhatnak a kü-
lönböző bemutatók és szakmai előadások
sem a rendezvényről. A kiállítók (az alap-
anyaggyártók - forgalmazók és a résztve-
vő cukrászdák) új megoldásokat, techni-
kákat és ízeket mutatnak be a helyszínen
felépítésre kerülő fagylalt látvány konyhá-
ban, amelynek berendezéseit az Andretti
Kft biztosítja.
Beleznay Endre
színművész
elvállalta a házigazda-műsorvezető szere-
pét, így az ő jóvoltából a finom ízek mel-
lett a jó hangulat is garantált lesz.
A fesztivál második napján, szombaton a
következő bemutatókra kerül sor:
10.30-11.00
A regionalitás szerepe a fagy-
laltkészítésben
- Hisztéria Fagyizó
11.00-12.00
Paleo fagylaltok és sütemé-
nyek készítése
- m-Gel Hungary Kft
12.00-13.00
Szarvasgombás-csokoládés
fagylalt készítés
- Damniczki Cukrászda
FAGYLALT FESZTIVÁL
szezonnyitó
1,2,3,4,5,6,7 9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,...68
Powered by FlippingBook