2015_05 - page 22

Várakozásunk szerinti eredménnyel vég-
ződött az idei – sorrendben már a 18. –
„Év fagylaltja” verseny, ahol az m-GEL
Hungary Kft. elsősorban nem a saját jo-
gon szerezhető éremszerzésben, hanem
az eredményes felkészítésében volt érde-
kelt azok körében, akik a felkínált segítsé-
günket elfogadták.
A kitűzött célt teljesítettük! Ezt a vára-
kozást igazolta vissza a résztvevők közül
azoknak a díjazottaknak az eredménye,
akik versenymunkájukhoz m-GEL alap-
anyagokat is használtak.
Ami a fagylaltkötőanyagot illeti, kanyar-
gós és hosszantartó úton értük el, hogy
úgy a főzött, mint a hidegen kevert fagy-
lalthoz – a felhasználók véleménye szerint
– korunk legigényesebb elvárásait is köny-
nyedén teljesítő kötőanyag választékot
tudjunk bemutatni, amelyből választava
bárki a jelenleg alkalmazott technológi-
áját lecserélheti vagy kiegészítheti a jobb
végeredmény érdekében.
Az elmúlt öt évben innovatív felhasználó-
inkkal közösen növényi alapanyagokból
por és folyadék formában olyan funkci-
onális molekulacsaládot fejlesztettünk ki,
amellyel önállóan egy-egy funkciót (tes-
tesség, szilárdság, selymesség, stabilitás,
szállíthatóság, krémesség, íz-kiemelés,
íz-harmonizálás, pH stabilitás, zsírtarta-
lom növelése, energiatartalom csökken-
tése, életmód-irányzatokhoz igazodás
stb.) képviselnek, és azt a molekulát vagy
molekulák keverékét mutatjuk be a fel-
használóinknak, amilyen funkciót meg
szeretnének erősíteni fagylaltkészítési
technológiájuk alkalmazásakor.
Valamennyi, ma ismert funkciót együt-
tesen tartalmazza a víz helyett friss tejjel
főzött fagylalthoz ajánlott LELLE-100
márkanevű készítményünk, amelynek
adagolása 80-100 g 1 liter tejhez attól
függően, hogy tojással vagy tojás nélkül,
hozzáadott tejszínnel vagy tejszín mellő-
zésével főzzük a fagylaltlevet. (Hidegen,
tejjel készíthető megfelelője a Pille-100
tejfagylaltkötő.)
A 100%-ban magyar innovatív értéknek
köszönhetően gyakorlatilag fél áron biz-
tosítjuk felhasználóinknak Lelle-100 már-
kanevű termékünket az eredményben oly
gyakran alulmaradó külföldi versenytár-
saink fagylaltkötőihez képest.
A névválasztás nem a véletlen műve: a Ba-
laton körül zsúfoltabban működő fagylal-
tozók egészséges versenyben állnak egy-
mással a fogyasztók megelégedettségéért,
ezért mindenből a legjobb, még megfizet-
hető alapanyagokat keresik. Ők ismerik
legjobban egymást, őket keresik fel újdon-
ságaikkal a gyártók, és forgalomcsendes
időszakban ők képesek leginkább arra,
hogy egy időben több azonos rendelteté-
sű, de eltérő márkájú alapanyag használ-
hatóságát, ár-értékarányosságát feltérké-
pezzék. Ők azok, akik az elmúlt öt évben
tesztelték és véleményezték az m-GEL
Kft. elgondolásai szerint összeállított, és
a balatoni felhasználók véleménye szerint
módosított kötőanyagainkat – elsőnek a
hidegen keverhetőt a gyümölcsfagylaltok-
hoz, ez évben pedig a főzött tejfagylalthoz
ajánlott Lelle-100 termékünket.
Nagyon fontos, hogy ne egy kaptafára
készüljön a fagylalt, ezért különösen a fő-
zött alapnál (ahol minimálisan 30-60 liter
alaplevet főzünk egyszerre), nem mind-
egy a stabilizátor összetétele. Mivel az
alapléhez hozzáadott ízesítők beltartalma
nagyban eltér (pl.: a Tökmag koncentrá-
tummal plusz zsiradékot viszünk be, vele
szemben a Csokiskeksz koncentrátum-
mal plusz cukrot adunk az alapléhez),
ezért fontos, hogy ezeket a szélsőséges
értékeket is képes legyen kompenzálni a
stabilizátorunk (keménység, olvadékony-
ság, édesség érzet stb.).
Amár szóba került molekula kombináció-
kat a Lelle-100 stabilizátor is tartalmazza,
így egy alaplé használatával is elérhetjük,
hogy a különbözőképpen ízesített fagylal-
tokat ne azonos alapból (egy kaptafára)
készült fagylaltnak érezzük.
Antalicz Miklós
m-Gel Hungary Kft.
BRONZÉREMTŐL A VÁNDORSERLEGIG
gondolatok az
„ÉV FAGYLALTJA 2015” megmérettetésről
Kádár Ferenc: 06 30/835-4733 •
Krizsán Mihály: 06 30/414-321
1...,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21 23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,...44
Powered by FlippingBook