2015_07 - page 14

A tervezettnél hamarabb kitudódott az
idei Pékáru Seregszemle végső eredmé-
nye, nyilvánosságra került, hogy a Szent
István napi kenyér címet idén a Pedró
Pékség alkotása viselheti. Így nekünk
sincs okunk tovább titkolózni, különösen,
mivel már „Ország Kenyere 2015” szalag-
gal ellátva lehet kapni a cég boltjaiban a
szóban forgó pékárut.
A versenyen a fődíjjal együtt az elérhető
12 helyezésből ötöt a Pedró Pékség nyert,
ami nem mindennapi teljesítmény. Az
alig 12 évvel ezelőtt alapított vállalkozás
Győrtől délre, Sokorópátkán született, és
ma már két üzeme van. A közeli Téten
gyártják a kenyereket, a „régi” üzemben
pedig a finompékárukat.
Vajda Péter
pék
technikus gyerekkori álma vált valóra a
saját pékség megnyitásával, ami szülői
segítséggel jött létre. Azt tűzte célul maga
elé, hogy jó minőséget adjon az emberek-
nek, és ez vált a vállalkozás hajtóerejévé.
Nem az anyagi oldalt, hanem a minőséget
nézi, így halad előre. Bár sokan kétségbe
vonják ennek az útnak a járhatóságát, az
a tény, hogy ma 127 embernek ad mun-
kát, őt igazolja. A minőség iránti elkötele-
zettségét mi sem bizonyítja jobban, mint
az, hogy Péter tagja a pékválogatottnak,
nemzetközi versenyeken képviseli Ma-
gyarországot.
Elfoglaltsága miatt nem vele, hanem a
Pedró Pékség két üzemét felügyelő és
egyben a termékfejlesztéssel foglalkozó
Takó Zoltánnal
ültünk le Téten beszélget-
ni, tőle kérdeztük, hogy hogyan született
meg az idei Ország Kenyere.
A LeSaffre kupára készülünk a Pékvá-
logatottal
(Zoltán és Péter is tagja a csa-
patnak).
Az oda kidolgozott receptekből,
PEDRÓ
14
1...,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13 15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,...32
Powered by FlippingBook