2015_10 - page 31

31
A kézműves termékek az elmúlt években
reneszánszukat élik. Egyre nagyobb érték-
nek számít, ha egy élelmiszer hagyomá-
nyos technológiákkal, a régi ízeket meg-
tartva, magas minőségben készül. Ezek a
termékek összekötnek minket a múlttal,
egy olyan szellemi többletet hordoznak,
ami túlmutat magán az árun – összetarto-
zást, a közös gyökereinket fejezik ki.
Ezt az irányzatot felismerve és felkarolva
jött létre 2002-ben a Magyar Kereske-
delmi és Iparkamara kezdeményezésé-
re a Magyar Kézműves Remek pályázat,
amelynek keretében minden évben olyan
termékeket – nem csak élelmiszereket –
részesítenek ebben a kitüntető címben,
amelyek megfelelnek a fentieknek.
Idén a szeptember végén megrendezett
OMÉK szakkiállításon került sor a Ma-
gyar Kézműves Remek idei díjátadójára,
amelyen
Varga Mihály
nemzetgazdasá-
gi miniszter, a rendezvény fővédnöke is
beszédet mondott. Kiemelte, hogy a va-
lódi kreativitást értékelték, azt a munkát,
amelyben együtt él a hagyományőrzés az
új alkotással.
A Landra által képviselt szakmai körökből
többen is az idei díjazottak között voltak, a
száraztésztagyártók közül két vállalkozás
is a listára került. Az orosházi
Asztalosné
Szilágyi Julianna
8 tojásos házitésztái és
a
Csoknyay Manufaktúra Kft.
Ceglédi
Remek tésztacsaládja kapta meg idén ezt
az elismerést. Mindketten hagyományos
technológiával dolgoznak. –
Ez a díj mun-
kám elismerése, kifejezi azt, hogy ezeket a
termékeket két kezemmel készítettem, nem
gyártósori termék
– mondta Asztalosné
Szilágyi Júlia.
A Csoknyay Manufaktúra a múltat a jö-
vővel igyekszik összekötni prémium mi-
nőségű tésztákat készítve. –
Tésztáink
előállításánál a speciális lisztkeverék és
a válogatott tojás mellett mátrai forrás-
vizet használunk a tökéletes állag elérése
érdekében. A gyártási folyamatnál a ma-
nufakturális keretek között ember és gép
harmonikus összhangja jön létre, amely
egyedivé tesz minden egyes csomag tésztát.
Érzékszerveinkre és tudásunkra hagyat-
kozva dagasztunk, formázunk és szárítunk
– mondta
Csoknyayné Szűcs Nikoletta
.
A tésztagyártókon kívül idén a
Csoko-
Láda Kft
kézzel készült csokoládémoza-
ikjai és a
Gabriel Bonbon Manufaktúra
Sisi termékcsaládja érdemelte ki a Magyar
Kézműves Remek cím használatát.
Gratulálunk minden díjazottnak! Jó látni,
hogy egyre többen tudatosan márkákat
építenek a kézműves termékeikből.
KÉZMŰVES REMEKEK
kollégák a díjazottak között
FB Ház Tervező & Gépgyártó Kft
6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 136.
• Telefon: +36-30/731-8069
(péksütemény)
(egyedi méretűek igény szerint)
(tojásozó, porcukrozó, sajtozó)
(liszt, tészta)
Lerakó
Pogácsa leszúró
Szállító szalagok
Felület kezelő gép
Tároló tartályok silók
(különböző formájú, alakú termékek a vevő igénye szerint)
Vágó asztal
Egyedi gépek
tervezése és kivitelezése 3D-s látványterv alapján
1...,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30 32,33,34,35,36
Powered by FlippingBook