2016_04 - page 34

Az idei Év Fagylaltja verseny legnagyobb
újdonsága, hogy Szegeden, az újra kinyitó
Virág Cukrászdában lesz megtartva. Az
időpont a szokásos, június első hétfője
(jún. 6.). A patinás épület az elmúlt évek-
ben üresen állt, most viszont az önkor-
mányzat tulajdonában álló épületnek újra
van bérlője
Gyuris László
személyében.
Így ő lesz a rendezvény házigazdája.
A versenyt szervező Cukrász Ipartestület
alapvetően megtartotta a mostanra már
letisztult szabályrendszert. Mindössze
egyetlen apróbb módosítás történt a ver-
senykiírásban: előre rögzítették, hogy a
pontozástól függetlenül az Év Fagylaltja
díjat az A2 (csak természetes anyagokat
tartalmazó fagylaltok) kategóriájának
aranyérmese kapja. Amint megtudtuk,
voltak viták ezzel kapcsolatban, hiszen
mindenki elismeri, hogy a B kategóriában
induló, gyári alapanyagokat is használó
fagylaltok szintén lehetnek kiváló minő-
ségűek. Végül azért született ilyen döntés,
hogy minél jobban bátorítsák a természe-
tes anyagok használatát.
Apró változtatás még a zsűrizésben, hogy
visszatérnek ahhoz a gyakorlathoz, hogy
a közönség zsűri teljesen külön értékeli
a fagylaltokat, az ő pontozásuk nem fog
beleszámítani a szakmai zsűri által hozott
döntésbe. Ez a versenyzőket nem érinti
közvetlenül.
Az Ipartestület elnöksége döntött az idei
kötelező ízről is, a meggyet választották.
Nem kétséges, hogy igazán magyaros íz,
népszerű és alapvető gyümölcsnek szá-
mít. Fagylaltban viszont nem tartozik a
legközkedveltebbek közé. Itt a jó alkalom,
hogy ezen egy kicsit változtassunk. Hoz-
zuk ki a lehető legtöbbet a meggyből, és
tanuljunk egymástól.
Az Ország Tortája verseny követke-
ző fordulója is ekkor lesz megtartva. A
BaGaTech-es „nulladik” fordulóról to-
vábbjutott tíz tortából most hármat fog-
nak kiválasztani. Reméljük ismét kellemes
időjárásban lesz részünk, és újra nagysze-
rű alkalom lesz az Év Fagylaltja verseny.
34
AZ ÉV FAGYLALTJA
új helyszínen
1...,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33 35,36,37,38,39,40
Powered by FlippingBook