2016_05 - page 26

2015 decemberében az AAK elnyerte a
legjobb sütőipari innovációnak járó nagy
presztízsű díjat a Food Ingredients Euro-
pe (FIE) kiállításon Akopastry HP 400 és
200 termékeivel, amelyek a vállalat leg-
újabb sütőipari innovációs megoldásai.
A fejlesztés fő mozgatórugója az ipari
leveles pékáru gyártás költséghatékony-
ságának növelése volt, legyen szó akár
gyümölcsös, sajtos, zöldséges vagy húsos
töltelékkel gazdagított péksüteményről.
Mivel a gyártók nagy nyomás alatt van-
nak a tekintetben, hogy elérhető áru
élelmiszereket dobjanak piacra, a leveles
pékárut gyártó cégeknek is jelentős kihí-
vásokkal kell szembenézniük a költségha-
tékonyság és a kiváló minőségű, de kedve-
ző áru termék között egyensúlyozva.
Az AAK Akopastry HP 400 és 200 ter-
mékmegoldásaival most lehetségessé vált,
hogy a leveles pékáru gyártók költségha-
tékonyságuk növelése mellett termékeik
minőségét és tápanyagprofilját egyaránt
javítsák.
Az Akopastry HP 400 használata so-
rán szerzett tapasztalatok szerint jelen-
tős költségmegtakarítás érhető el azáltal,
hogy ugyanazt a készáruvolument 20%-
kal kevesebb tésztamennyiséggel érhetjük
el
– mondja
Mats Persson
, az AAK sütő-
iparért felelős marketing igazgatója. –
Mi
több, az Akopastry HP 400 és az Akopastry
HP 200 használata egyaránt jelentősen ja-
vította a leveles pékáru szerkezetét.
Az Akopastry HP 400 illetve 200 hú-
zómargarinok nagyüzemi leveles tészta
gyártósorokon történő tesztelése során
is igazolást nyertek a fent említett pozitív
változások, vagyis mind a költségcsökke-
nés, mind a szerkezetjavulás tetten érhe-
tő volt, legyen szó frissen sütött vagy fa-
gyasztott termékekről.
A fenti előnyökön túl az Akopastry HP
400 és 200 nagyban javította a kész pék-
áru tápanyagprofilját, vagyis a vásárlók
nem csak tetszetősebb, olcsóbb, hanem
ugyanakkor egészségesebb péksüteményt
fogyaszthatnak.
További információ:
A svéd AAK olyan termékmegoldásokat fejleszt és kínál partnereinek szo-
ros együttműködés keretein belül, amelyek a speciális növényi zsírok alkal-
mazásán keresztül nagy hozzáadott értéket biztosítanak a végterméknek.
Egyedülálló termékfejlesztési együttműködési programjai személyre szabott
megoldásokat biztosítanak sütőipari, édesipari, csokoládégyártó vagy akár
tejipari partnerei számára.
AAK FORRADALMI ÚJDONSÁGAI
a leveles pékáru gyártásban
A bal oldalon
látható
termékeknél
jól megfigyelhető a
szebb
leveles
szerkezet
a
jobb oldali hagyományos margarinnal
készült péksüteményekhez képest.
1...,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25 27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,...52
Powered by FlippingBook