2016_05 - page 30

30
Óriási segítség számunkra, nagyon örü-
lünk, hogy megnyílt a PreGel oktató köz-
pontja Budapesten
– mondták a PreGel
nagykereskedői –
Biztosak vagyunk ben-
ne, hogy a szakma fejlődését fogja szolgál-
ni, segíti majd az előremutató tendenciák
elterjedését a fagylaltgyártásban
.
A fenti szavak április 28-án, a hivatalos
megnyitón hangzottak el, ahol a viszont-
eladók mellett a PreGel termékeket hasz-
náló fagylaltosok is nagy számban meg-
jelentek, hogy együtt köszöntsék az új
intézményt. –
A lehető legjobb döntés volt,
hogy Budapestet választottuk a közép-eu-
rópai oktatási központunk helyszínéül.
Ez egy gyönyörű város, ahová a környező
országokból is szívesen jönnek látogatóba
a szakemberek
– mondta
Elia Bianchini
,
a PreGel európai export értékesítési ve-
zetője. Arra utalt ezzel, hogy nem csak a
magyaroknak, hanem a szomszédos or-
szágok cukrászainak, fagylaltosainak is
fontos bázist fog jelenteni ez a hely. Már
a mostani megnyitóra is jöttek szerb és
szlovák kollégák.
Sokan kérdezték, hogy mikor lesz az első
bemutatónk. Hamarosan kezdődnek, és
legalább kéthetente, de lesz, amikor min-
den héten tartunk képzést. A fagylalt témá-
val indulunk, és később más területeket is
érinteni fogunk. Legkésőbb szeptemberben
terítékre kerülnek a sütemények, amihez
nagyon sok segítséget tudunk adni. A most
bemutatott desszertjeinkhez mindössze
egyetlen kimondottan cukrászati anyagot
használtunk fel, ezen kívül mindent fagy-
laltpasztákkal ízesítettünk, és így hoztunk
létre egy nagyon változatos kínálatot kü-
lönböző mousse-okkal, krémekkel. Mindezt
gluténmentes kivitelben!
Többen gyakorlási lehetőség iránt érdek-
lődtek. Erre is lesz mód, egy élő, szinte kö-
zösségteremtő helyet álmodtunk meg, ahol
mindenki csiszolhatja a tudását, tanulha-
tunk egymástól. Nyitva állunk a szakma
előtt
– vázolja fel az oktatási központ kon-
cepcióját Elia.
Hamarosan elkészül a honlap, addig a
Facebook-on, a PreGelEasternEurope
oldalon lehet kérdezni és jelentkezni a
képzésekre. Azt is megtudtuk, hogy a
Fagylaltversenyre idén a megszokottnál
komolyabb részvétellel készül a PreGel,
saját standdal várják a partnereiket. Na-
gyobb figyelmet kapott Magyarország az
olasz prémium fagylaltalapanyag gyártó-
tól, ami számunkra is hasznos. A minő-
ségi fagylaltalapanyagok terjedésével, a
szakmai tudás bővítésével sokat tesznek a
magyar cukrász szakma fejlődéséért.
megnyitott az oktatási központ
1...,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29 31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,...52
Powered by FlippingBook