2016_08 - page 9

nyezni. Az egy másik terület, a nagyipari
termelés térfele, ahol a méretüknél fogva
mindig ők lesznek előnyben. A kézműves
cukrászatnak a valódi minőség az egyet-
len előnye, létjogosultsága. Ne engedjünk
a csábításnak, pár forint haszonért felál-
dozva a jövőnket!
A forgatagban sétálva ismerős arcokat
pillantunk meg. Az ország talán legki-
sebb péksége, a magyarpolányi Falat-
nyi Pékség elmaradhatatlan résztvevő.
Hangulatos kemencéikben folyamatosan
sülnek a kenyérlángosok. A fateknőbe
görnyedve, és közben a nézelődő gye-
rekekkel barátkozva ugyanitt az ország
legnagyobb sütőipari alapanyag cégének
vezetőjét,
Jankó Miklóst
látjuk viszont.
Minden évben jön, segít nekünk. Látha-
tóan nagyon élvezi
– mondja
Nardai Ani-
ta
, a Falatnyi vezetője, aki egyben a Ma-
gyar Pékek Fejedelmi Rendjét is irányítja.
A kellemes nyárvégi időjárás, a finom
ételek, italok és a nagyon szépen felújított
környezet óriási tömeget vonzott mind-
két napon. Minden bizonnyal így volt
ez a többi helyszínen is, amelyekről nem
tudunk személyesen beszámolni, de ter-
mészetesen fontos szakmai programok
voltak szerte az országban az új kenyér
ünnepéhez kötődően. Orosházán idén is
megtartották a Pékszövetség hagyomá-
nyos rendezvényét. Szolnokon és Pécsett
a Kárpát-medence Kenyerét illetve a Ma-
gyarok Kenyerét sütötték meg határokon
átnyúló összefogással. A Pékszövetség
mindkét eseményen képviseltette magát.
Különlegesség volt a Budapesten most
második alkalommal megtartott Kenyér
Lelke fesztivál, ahol a prémium kézműves
kenyerek versenyeztek.
Augusztus 20. kiváló lehetőség számunk-
ra, hogy megmutassuk magunkat, felhív-
juk a figyelmet a magyar pékek, cukrá-
szok munkájára. Láthatóan egyre jobban
megtanultuk, hogy hogyan tudunk élni
ezzel az alkalommal, de nyilvánvaló, hogy
még bőséges lehetőségek rejlenek benne,
amit még sokkal jobban ki lehetne aknáz-
ni helyi és országos szinten egyaránt.
RÁSZOK
a Magyar Ízek Utcáján
9
1,2,3,4,5,6,7,8 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,...36
Powered by FlippingBook