2016_09 - page 24

Az emberi történelem hajnaláig nyúlik
vissza a kenyérsütés művészete, ami ke-
vesebbet változott néhány ezer év alatt,
mint mondjuk a telefonjaink az elmúlt öt
évben. A sütőipar a világ egyik leghagyo-
mányosabb iparága. Vagy mégsem?
A Südback célul tűzte ki, hogy megmutas-
sa, a pékek világa valójában tele van inno-
vációval. A stuttgarti vásár, amit október
22-25. között rendeznek meg, ma már
nem csak a dél-német régió vezető szak-
mai eseménye. Az ausztriai Öba/Ökonda
kiesésével Stuttgart szerepe felértékelő-
dött, hiszen a kiváló közlekedésnek és a
közös nyelvnek köszönhetően az osztrák
szakemberek számára a leglogikusabb vá-
lasztás a Südback. Miután az osztrák-né-
met kapcsolatok számunkra is kiemelten
fontosak, ezért a stuttgarti vásárra a ma-
gyaroknak is más szemmel kell tekinteni,
mint eddig. Kicsit ugyan messzebb van,
mint Wels, de hasonlóképpen „majdnem
hazai” terep.
De térjünk vissza a hagyományokhoz és
az innovációhoz. A Südback már most
nyilvánosságra hozta a Trend Award 2016
győztesek listáját, azaz lehet tudni, hogy
melyek lesznek a legkiemelkedőbb újdon-
ságok a vásárban. Ez egy új lépés a most
10. alkalommal meghirdetett verseny tör-
ténetében, ami azt szolgálja, hogy a győz-
tesek már a vásár előtt tudják kommuni-
kálni az újdonságaikat a partnereiknek, a
látogatók pedig felkészültebben kereshes-
sék a kiemelkedő innovációkat. Logikus
és előremutató lépés, amit nálunk is érde-
mes lenne bevezetni.
Nagyon sok terméket, ötletet neveztek
be a versenybe, nem volt könnyű dolga a
zsűrinek. Tegyük hozzá, hogy a verseny-
kiírás szerint csak olyan termékkel, szol-
gáltatással lehetett indulni, ami nincs még
egy éve a piacon! A mi világunk is gyor-
sul. Néhány éve még lehet, hogy igaz volt,
hogy nincs minden évben számottevő új-
donság ezen a piacon, de ez már a múlté!
Nézzük, kiket hirdettek győztesnek idén:
Marketing és értékesítés kategória:
a
Schweizer Ladenbau GmbH (Ausztria)
egy új vitrint fejlesztett ki, amely rend-
kívül rugalmasan variálható, különböző
szenzorok által vezérelt, látványos és hi-
giénikus berendezés. Könnyen tölthető és
tisztítható.
Technológia kategória:
a MIWE Roll-in
e
+
3.0 és a MIWE Thermo-Static 3.0 ke-
mencék egy régi problémára jelentenek
tökéletes megoldást. Többé az időjárás
nem befolyásolja a sütést. Az új kemen-
cék szabályozzák a belső légnyomást, így
a külső körülmények miatt a legkisebb
mértékben sem kell módosítani a sütési
paramétereket. Az úgynevezett atmoszfé-
rikus sütés mindig ugyanolyan eredményt
biztosít a külső légnyomás változásaitól
függetlenül.
Südback Trend Award 2016 különdíj:
Print2Taste GmbH. Ahogy a cég neve
már sejteti, egy olyan vállalkozásról van
szó, amely élelmiszereket nyomtat – ter-
mészetesen 3D-ben. Logókat, szobrokat,
egyedi alkotásokat lehet vele megformáz-
ni, ahhoz hasonlóan, ahogy néhány éve
nagy divat volt a fényképes torta. Most itt
van ugyanez 3D-ben.
A Südback lesz idén a legjelentősebb
szakmai rendezvény a német nyelvterüle-
ten. 650 kiállító céget várnak, már három
hónappal a megnyitó előtt lekötötték a tel-
jes kiállítási területet, ami még soha nem
fordult elő a vásár történetében. A hátra-
lévő időben újabb helyeket próbálnak fel-
szabadítani a sorban álló kiállítani szán-
dékozó vállalkozásoknak. Mindenképpen
rekord méretű rendezvényt terveznek. A
látogatók számában is azt várják, hogy
az eddig legnagyobb (2014-es) érdeklő-
dést meghaladják, azaz több, mint 33.000
szakmabeli vendégre számítanak.
A Südback egy közepes méretű vásár, ami
sokak számára vonzóbb, mint az átlátha-
tatlanul óriási, legnagyobb események.
Akit a német technológia érdekel, annak
mindenképpen egy kihagyhatatlan alka-
lom. Áttekinthető, bejárható, de ott lesz
mindenki, aki ezen a piacon meghatározó
szereplő. Az idei ősznek ez a legfontosabb
eseménye, ne hagyják ki a lehetőséget!
24
NÉMET MINŐSÉG
barátságos hangulat
1...,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23 25,26,27,28,29,30,31,32
Powered by FlippingBook