2016_09 - page 21

Egy osztrák pék kolléga is jelen volt, aki-
től igyekeztünk ellesni azt, ami neki ment
jobban és gyorsabban. A császárzsemlék
olyan gyorsan, és az itthon megszokottól
eltérő technikával születtek a keze alatt,
hogy meg kellett kérni, hogy mutassa meg
lassítva is, hogy megértsük a „hüvelykujj
bedugós” módszerét. (Jobb alsó három
képünkön látható egy kis ízelítő a tech-
nikájából.) Hiába, ezt ők találták ki, igazi
osztrák péksütemény a császárzsemle, és
láthatóan nagyon értenek hozzá.
Két helyszínen is zajlott a Nyitott Pék-
ség program, ahol különböző termékek
készültek, így minden érdeklődő eldönt-
hette, hogy melyiknek a munkájába sze-
retne bekapcsolódni. Vidám hangulatban
gyorsan telt az idő, miközben a vendégek
az Ireks bemutató pékjeivel közösen a
tésztavezetés teljes munkafolyamatán vé-
gighaladtak. Együtt, egymás mellett álltak
a tábla mellett, mutatva, hogy ki hogyan
szokta ezt vagy azt a munkafázist csinál-
ni. Hogy ki tanult kitől? Aki odafigyelt a
másikra, az valamit biztosan kapott. Ha
mást nem, azt tanulta meg, hogy jó dolog
megosztani a tudást.
Talán attól olyan jó ez a házivásár, hogy
otthon érezhetjük magunkat. Itt valóban
van pékség és cukrászat, nem csak egy
díszlet, kirakat, hanem tényleges munka
folyik, amibe egy kicsit mi is be tudunk
kapcsolódni.
Jó volt most is látni, hogy van érdeklődés,
fejlődés. Ez a záloga annak, hogy a ma-
gyar sütőipar kibontakozzon, határozot-
tan fejlődési pályára álljon. A lehetőség
megvan, ezt a számtalan külföldi és né-
hány hazai példa is bizonyítja, de mind-
annyian tudjuk, hogy még messze nem
élünk vele. Hosszú út áll előttünk, de az
ilyen alkalmak mindig adnak egy új len-
dületet – azoknak, akik nyitottak rá.
A szervezők és a kiállítók jó munkát vé-
geztek, ismét egy jó hangulatú, tartalmas
és értékes Iskolakezdési Házivásáron ve-
hettünk részt.
21
TATÓ
vendégei voltunk
1...,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20 22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,...32
Powered by FlippingBook