2016_09 - page 20

Kellemes nyárvégi napsütés fogadta az
Ireks házivásár látogatóit Komáromban.
A pékek, cukrászok körében már jól is-
mert szakmai rendezvény idén is egy ba-
ráti hangulatú találkozónak bizonyult. Ez
az esemény jól ötvözi a szakmai kiállítás,
a sütési bemutatók, az előadások és a sze-
mélyes kipróbálási lehetőség minden elő-
nyét. Kellően nagy ahhoz, hogy mindenki
bőven találhasson érdekességeket, újdon-
ságokat, és kellően kicsi, hogy mindenre
kényelmesen jusson idő, el lehessen mé-
lyedni egy-egy témában. Jó alkalom be-
szélgetni, véleményt cserélni. Itt minden
ponton a nyugalom sugárzik, senki nem
siet, és még ha sokan is vannak, akkor
sem érezzük, hogy a tömegtől nem férünk
hozzá valamihez.
Újdonság – mint minden évben – most is
volt bőven. Találkoztunk új kiállítókkal és
persze a régiek is hoztak bőven új gépeket,
berendezéseket és ötleteket. A házigazda,
az Ireks is érdekes újdonságokat mutatott
be, mint például az E-szám mentes sütő-
szer családot. A mai trendeknek megfele-
lő, a legaggályosabb fogyasztókat is meg-
nyugtató termékek kifejlesztésén sokat
dolgoztak az Ireks fejlesztői. Még az asz-
korbinsavat (C vitamin) is kihagyták, mi-
vel annak is van E-száma. A szakemberek
tudják, hogy nem attól veszélyes valami,
hogy kapott egy ilyen egységes azonosító
kódot, de a vevők egy részének ezt hiába
mondjuk. Most magyarázkodás helyett itt
van a tökéletes megoldás.
Vannak, akik nem csak az E-számok mi-
att aggódnak. A VEGGIEKORN még
mentesebb, nincs benne búza, laktóz és
E-számmal rendelkező anyag. Amint a
termék neve is mutatja, ez egy igazi vegán
kenyér, amely nem tartalmaz semmilyen
állati eredetű alapanyagot, sőt még élesz-
tőt sem! Leginkább magvakból áll, ezért
különleges a szerkezete és az íze. A vegán
táplálkozásba tökéletesen illeszkedik, de
az élesztőmentességével más fogyasztói
csoportokat is meg lehet vele célozni.
Az új termékek bemutatásán túl az Ireks
érdekes előadásokkal is készült. Az élel-
miszeripari aktualitásokról, a jogszabályi
háttér változásairól előadássorozatot szer-
veztek, amely komoly érdeklődés mellett
zajlott le.
Az Ireks házivásár legnagyobb értéke,
hogy a tésztafeldolgozás és sütés a bemu-
tató pékség és a kiállító cégek jóvoltából
folyamatosan élőben követhető, akár
igény szerint alakítható. A rendezvényen
kóstolható vagy akár az ebédnél felszol-
gált pék és cukrásztermékek mind frissen,
helyben készülnek. Idén egy új ötlettel
még az esti munkákba is bepillanthattak
a szakemberek. A Nyitott Pékség program
keretében a három napos vásár első esté-
jén a másnapra való termelésbe nem csak
nézőként, hanem aktív résztvevőként is be
lehetett kapcsolódni.
20
ISKOLAKEZDÉSI BEMU
az Ireks házivásár
1...,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19 21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,...32
Powered by FlippingBook