2016_10 - page 42

A szlovén fővárosban, Ljublja-
nában, a Bécs-napok keretében
sütötték meg a világ legnagyobb,
eredeti recept szerint készült Sa-
cher tortáját. Az Original Sacher-
Torten Manufaktur cukrászai
Bécsből érkeztek, hogy helyben
készítsék el
Franz Sacher
1832 óta
töretlen sikernek örvendő tortáját
3,5 méter átmérőjű változatban.
A rekordméretű tortához 2.000
tojást, 50 kg lisztet és vajat, 40 kg
cukrot, 45 kg csokoládét és 80 kg
sárgabaracklekvárt használtak fel.
A tortán 24 órán át dolgoztak, a
csokoládé bevonatot a nagykö-
zönség szeme láttára csorgatták
rá a szlovén főváros híres Hármas
hídja előtt kiállított sütemény-
re, amit rögtön fel is vágtak, és a
nagyközönség pillanatok alatt el-
fogyasztott.
A név magáért beszél – Bulgária
Pékvásárát november 9-12. kö-
zött rendezik meg Szófiában. Az
élelmiszer- és vendéglátóipari
szakvásár-csokor Dél-Európa leg-
nagyobb ilyen típusú rendezvé-
nye, amelyiknek egyik al-vására a
BulPek, a tej, hús, bor és HoReCa
részek mellett.
Bulgária és a dél-balkáni régió
még nagyon sok kiaknázatlan üz-
leti lehetőséget rejtenek. A vásár-
ban számos számunkra egzotikus
ország is képviseltetni fogja magát,
jó alkalom a kapcsolatépítésre.
Futuropolis, azaz a jövő városa – ez lesz a témája a 2017/18-as
World Chocolate Masters versenysorozatnak. A versenyzőknek a
jövő, remélhetőleg zöld és élhető óriásvárosainak az életét kell cso-
koládészoborban megjeleníteni, megalkotni a jövő (természetesen
csokoládés) süteményét valamint egy „street food”, azaz menet
közben fogyasztható csokoládés harapnivalót.
Jövőre a nemzeti válogatókra kerül sor, majd 2018-ban a világdön-
tőn derül ki, hogy ki a legjobb, jövőbe látó csokoládémester.
SACHER REKORD
BULPEK - SZÓFIA
Az idén már hatodik alkalommal
megrendezett Gluténmentes Expo
mellett idéntől a Rimini Vásár
a Laktózmentes Expo-t is meg-
tartja. A november 18-21. között
megrendezett esemény a világ első
nemzetközi szakvására, ami kife-
jezetten a laktózmentes terméke-
ket és technológiákat mutatja be.
A világ népességének 70% vala-
milyen mértékben laktóz érzé-
kenységben szenved, ezért egyre
jelentősebb a piaca a laktózmentes
termékeknek. Egy ilyen szakvásár
nemzetközi szinten is platformot
biztosít az iparágnak, gyorsítva a
termékfejlesztést, az újdonságok
megjelenését.
A Rimini Vásárközpont ezzel az új
rendezvénnyel még tovább lépett
a „mentes” termékek egy tető alá
hozásában.
LAKTÓZMENTES
SZAKVÁSÁR
WORLD CHOCOLATE MASTERS
Tel
: +36-28/389-223
efon
• Web:
• E-mail:
42
1...,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41 43,44
Powered by FlippingBook