2014_09 - page 15

megtervezni, és mindezt egy olyan kön-
tösbe öltöztetni, hogy vonzza a vevőket. –
Egy jó szakbolt olyan, mint egy menő étte-
rem. Presztízs a tulajdonosnak
– hangzott
el egy vélemény az előadásról.
A pékbolti tréning mellett a pohárdesz-
szert bemutató is nagy érdeklődés mel-
lett zajlott. Az apró ékszerként felépített
csöppnyi csodák a jövőt idézték. Egyre in-
kább a kisebb méretű, ezért nyilvánvaló-
an kisebb energiatartalmú desszertek felé
tart a fogyasztói igények változása. Ha vi-
szont kicsi, akkor legyen változatos, szin-
te minden falatjában más élményt adó,
és egyben szemkápráztató. Mindössze
ennyi az elvárás a jövő cukrászatától. A
pohárdesszertek tökéletesen megfelelnek
ennek az igénynek, csak a fantáziánkon
múlik, hogy mit tudunk kihozni belőlük.
No meg azon, hogy mit tanulunk az ilyen
és hasonló bemutatókon. Ötlet van renge-
teg, csak egy kicsi ízlésre van szükségünk,
hogy szép és harmonikus összeállításokat
tudjunk készíteni.
A bemutatópékségben egymást váltották
a sütési programok, ahol recepteket, gépe-
ket és technológiákat egyaránt megismer-
hettek a résztvevők. Ezen kívül a külső
sátrakban a gépforgalmazók nagy válasz-
tékban sorakoztattak fel pék, cukrász és
nagykonyhai gépeket, berendezéseket. A
Progép Kft. régi időket idéző öntöttvas
frontú kemencéje (ami mögött egyéb-
ként egy modern, minden igényt kielé-
gítő elektromos kemence rejlik) minden-
kit megállított. Ha pedig már megálltak,
megnézték a többi gépet is.
Kiemelkedő, nagyon jó rendezvény volt,
mint mindig. A szervezés kiváló volt, a lá-
togatottság pedig kifejezetten magas. Ren-
geteg látnivaló volt, és a legfontosabb, hogy
konkrét üzleteket is kötöttünk
– értékelte
a programot
ifj. Pető Attila
(Progép Kft.)
A már említett Rego & H.T. Kft vezetőjé-
nek,
Háder Teréznek
is hasonló tapasz-
talata volt: –
Nagyon eredményes volt a
részvételünk úgy a régi kapcsolatok ápo-
lásában, mint újak kialakításában. Sokat
segít, hogy egy „sima” vásárhoz képest
itt működő gépekkel tudtunk bemutatót
tartani, mert így a pékek a gyakorlatban
láthatták, hogy hogyan, milyen technológi-
ával lehet dolgozni, és mire képesek a gépe-
ink. Örülünk, hogy itt lehettünk
.
Ne feledkezzünk meg a házigazdák saját
bemutatóiról sem. A fagylaltoktól kezd-
ve a süteményeken keresztül a pékárukig
számtalan Ireks terméket lehetett kóstol-
ni, mondhatjuk, hogy kipróbálni, hiszen
volt, ami a szemünk előtt készült. Amit
megkóstoltunk, azzal elégedettek voltunk.
Sőt, a kóstolásnál még „komolyabb” teszt-
nek is alávetettük az egyik terméküket.
Biztosan sokan emlékeznek rá, hogy a
Kraftlackl kenyér plakátján egy hegymá-
szó szerepel. Történetesen a bemutató-
ról egyenesen a Magas Tátrába vezetett
az utunk, egy néhány napos magashegyi
túrázásra. Miután kaptunk ajándékba
Kraftlackl kenyeret, így ezt vittük ma-
gunkkal a túrákra. Tökéletesen bevált,
ahogyan a neve is ígéri, elegendő energiát
biztosított bőven 2000 méteres magasság
fölötti, az átlagosnál jóval megterhelőbb
egész napos hegyi terepen, hűvös időben.
Ismét egy jó hangulatú bemutatón vehet-
tünk részt, gratulálunk a házigazdáknak
és a résztvevő cégeknek! Aki ott volt, azt
valószínűleg nem kell győzködni, hogy
legközelebb is menjen, aki viszont még
nem járt ezen a rendezvényen, annak ér-
demes legalább egyszer ellátogatnia.
15
TATÓ
programokkal
1...,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,...36
Powered by FlippingBook