2014_12 - page 16

Amint az októberi számunkban beszá-
moltunk róla
a Suha Kft. lett a Giuso magyarországi
képviselője. Akkor a fagylaltalapanyago-
kat mutatták be, november 17.-én és 18.-
án pedig (Budapesten és Soltvadkerten) a
Giuso termékek másik csoportjára, a cuk-
rászati alapanyagokra került sor.
A bemutató során számos különféle sü-
temény, desszert készült el a szakmai kö-
zönség előtt – természetesen a Giuso leg-
változatosabb alapanyagait felhasználva.
Az egyik sláger a kandírozott gyümölcsök
voltak, amiből kimagaslóan széles és mi-
nőségi választékot nyújtanak. A gyümöl-
csöket minimális feldolgozásnak vetik alá,
kíméletes, hagyományos technológiával
készítik őket. A víz lassú elpárologtatása
biztosítja, hogy a lehető legtöbb aroma és
színanyag maradjon a gyümölcsökben.
A narancsot például kifejezetten erre a
célra termesztetjük. A termelővel közösen
olyan fajtát választottunk, amelyiknek vas-
tag a héja, így a kandírozott narancshéj
szaftos, ízletes lesz. A minőségéről pedig az
egyenként, kézzel való feldolgozás gondos-
kodik
– mesélte az előadó.
A szicíliai narancson, citromon kívül füge,
alma, szőlő, körte is van a kínálatban, sőt
akár egész mandarint is kaphat, aki még
látványosabb dekorációt, különlegesebb
ízvilágot szeretne. A termékek süthetőek,
fagyaszthatóak. A kóstolás során a kandí-
rozott gyümölcsökkel készült gyümölcs-
kenyér egyértelmű sikert aratott.
A gyümölcsök láthatóan a Giuso termék-
palettájának meghatározó alapanyagai,
amelyeknek a feldolgozásában egyszerre
támaszkodnak a hagyományos, kíméletes
módszerekre és a legmodernebb techno-
lógiákra. Nem véletlen, hogy a Giuso szlo-
genje szerint náluk 100 éve hagyomány az
innováció. A kandírozáshoz még a meg-
szokott kén-dioxidot sem használják.
A kandírozott gyümölcs kínálatukban
van egy új fejlesztésük, a szirupban tárolt
változat. Ezzel nagyon puha, gyümölcsös
hatást tudnak elérni. A megszokott száraz
kandírozott gyümölcsökben 75% körül
van a cukortartalom. Ezzel szemben a
szirupban tároltnál elegendő 65% is, ami
komoly előny, ha egy adott célra túlságo-
san édes lenne a hagyományos változat.
Nagyon szaftos, nagyon finom
– mondta
róluk elismerően az egyik résztvevő cuk-
rász, amikor belekóstolt.
A gyümölcspasztáiknak minimum 40% a
gyümölcstartalma, de van egy prémium
„Tanto frutto” sorozat is, amelynél 1 kg
késztermékhez 1 kg gyümölcsöt használ-
nak fel. Ez a termékcsalád egyáltalán nem
tartalmaz aromát és színezéket.
16
TORTÁK, DESSZERTEK
1...,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,...36
Powered by FlippingBook