2015_05 - page 13

– osztja meg velünk az egyszerű, de kö-
vetkezetes elvet Gere István.
A hagyományos technológiát a legmoder-
nebb technikával ötvözik. Nekik volt elő-
ször az országban receptúra kezelő rend-
szerük, ami a pontos adagolást, nyomon
követhetőséget biztosítja. A hőhasznosító
rendszert szintén elsőként vezették be
Magyarországon. A mérnöki múlt nem
veszett kárba. Egy évvel ezelőtt fejezték be
a teljes kemence cserét, amiről a legutóbbi
számunkban írtunk (Landra 2015/04 12.
oldal). A gép beszerzésekben is ugyanazt
az elvet követik, mint az alapanyagokban:
mindenkitől azt, amiben ő a legjobb. A
forgókocsis kemencéket a Progép Kft, az
etázskemencéket a Kogép Kft. szállította.
Szeretünk elmenni a gépgyártók gyára-
iba, hogy lássuk, milyen körülmények kö-
zött készülnek a berendezések. Ez nagyon
sokat elárul a minőségükről
– mondja
Gere István.
Rendszeresen indulnak a versenyeken is,
2012-ben ők nyerték a Szent István napi
kenyér választás első és második helyét. A
pékség szakmai vezetőjéről, a győztes ter-
mék kidolgozójáról,
Debreczeni Józsefről
elnevezett Debreczeni Komlós Krumplis
kenyeret azóta is sütik.
Egy családi vállalkozás életében a harma-
dik generáció a sorsdöntő. Ha ekkor sike-
rül megtalálni az utat, akkor hosszú ideig
fennmaradhat a cég. Hamarosan nyugdíj-
ba megyek, és a gyerekeim ezzel a kihí-
vással néznek szembe. Elértünk egy olyan
méretet, amit már nehéz a megszokott for-
mában fenntartani, intézményesíteni kell a
szervezetet. Ezen dolgozunk most
– adnak
bepillantást Gere úr és fia, akit szintén
Istvánnak hívnak abba, hogy mennyire
a jövő feladatai, kihívásai foglalkoztatják
őket. Igazi újítók, akik mindig előre tekin-
tenek, megbecsülve a múltjukat.
13
csapat
1...,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,...40
Powered by FlippingBook