2015_05 - page 33

azonnal megkezdték egy olyan csomag
kidolgozását, amiben minden szükséges
elem megtalálható ahhoz, hogy bármely
fagylaltozó egyszerűen tudja készíteni a
Napraforgó fagylaltot.
A díjnyertes fagylaltokat a fogyasztók
keresik, ezért fontos, hogy minél szélesebb
körben hozzá lehessen jutni. Ehhez arra
van szükség, hogy a lehető legegyszerűbben
lehessen elkészíteni, azonos minőségben.
Ehhez tudunk mi segítséget nyújtani. Már
két-három éve gyakorlat nálunk, hogy a
különböző díjnyertes fagylaltokhoz elké-
szítjük a félkész termék csomagunkat
mondta Gangel András.
– Mi a személyes véleményed a Naprafor-
gó fagylaltról? – kérdeztük Andrást.
Nekem nagyon tetszik az ötlet és az
ízvilág. A napraforgót szinte mindenki
szereti, ami a széleskörű siker alapfelté-
tele. Nagyon finom lett belőle a fagylalt,
legalább olyan jó, mint a pisztácia. A ka-
ramell nagyon jó választás volt, tökéletesen
kiegészíti a napraforgó ízét. A grillázzsal
együtt pedig a három különböző textúra
érdekessé is teszi a fagyit. Szerintem sikeres
lesz, kedvelni fogják az emberek.
– Ez egy nagyon egyszerű recept, amit
bárki el tud készíteni, aki egy kicsit is ért a
fagylalthoz. Mit tudtok ti ehhez hozzáten-
ni, miért érdemes tőletek vásárolni hozzá
a félkész csomagot?
Valóban egyszerű fagylaltról van szó, de
nem mindenkinek van meg hozzá a szük-
séges eszközparkja, akár ideje, hogy az ösz-
szetevőket maga készítse el. Nekünk olajos
mag feldolgozásban már nagyon komoly
tapasztalatunk van, így a napraforgóból is
egy finom, krémszerű pépet készítettünk,
amivel már egyszerű dolgozni, és mindig
ugyanolyan lesz – szemben a házilagos pi-
rítás esetlegességével.
Tejkaramella öntetet és grillázst is készí-
tünk. Így egyben mindent meg lehet vásá-
rolni a Napraforgó fagylalthoz nálunk cso-
magban vagy külön-külön is.
– Mi a helyzet a fehér alappal? A kísérlete-
id alapján milyen alapot ajánlanál hozzá?
Fontos figyelembe venni, hogy a napra-
forgónak nincs erőteljes íze, ezért az alap
jobban számít, mint mondjuk egy puncs
fagylaltnál, ahol az íz mindent elfed. Lehe-
tőleg olyan alapot válasszunk, ami inkább
kihozza, erősíti az ízeket. Sokan tapasztal-
ták már, hogy például az almacukornak ki-
fejezetten ilyen tulajdonsága van, kiemeli,
felerősíti a hozzáadott ízeket.
– Tőletek már megszoktuk, hogy egy
fagylaltot rögtön több változatban is elké-
szítetek? Ezzel is így lesz?
Természetesen. Meleg és hideg eljáráshoz
egyaránt fogunk kínálni megoldást, és min-
den bizonnyal lesz cukor- és gluténmentes
valamint paleo változat is. Mire az olva-
sók kézhez kapják a Landrát, már készen
lesznek a termékeink. Az a célunk, hogy
mindenki minél könnyebben tudja a meg-
szokott technológiájába illeszteni a Napra-
forgó fagylaltot.
A Balaton Fagylaltja egyértelmű sikertör-
ténet. Már a tavalyit is számos helyen le-
hetett kapni, a győztes Florida Fagylaltozó
forgalmát pedig érezhetően fellendítette.
Az egész település profitált belőle, annyi
érdeklődő volt, és olyan médiavisszhangot
kapott
– mondta
Pálfi Attila
, a tavalyi
nyertes.
Gratulálunk a győztesnek, a résztvevők-
nek, a szervezőknek az ötletért, és az
m-Gel csapatának a gyorsaságért, amivel
napok alatt elkészítették a Napraforgó
fagylalt csomagjukat! Reméljük a Balaton
Fagylaltja a zsűrié után elnyeri a nagykö-
zönség tetszését is. A versenyről további
információkat a
weboldalon kaphatnak.
33
Fotó: Gáti Kornél
1...,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32 34,35,36,37,38,39,40
Powered by FlippingBook