2016_03 - page 16

Március 7-én ismét zsúfolásig megtelt a
Csokoládé Akadémia, ahol tavaszi fagy-
lalt bemutatót tartottak. A Goodwill Kft.
különleges helyet foglal el a magyar pia-
con. Nem egyszerűen egy külföldi gyártó
képviselete, hanem egy olyan központ,
amelynek a kínálatában jól összeváloga-
tott, egymást kiegészítő prémium kategó-
riájú termékválaszték található.
Dani Márk
és
Dani Zsolt
megnyitó be-
szédükben az általuk képviselt gyártókat
mutatták be. Mivel a fagylalt volt a nap
témája, így természetesen az Elenka volt a
legfontosabb szereplő. Ez a tradicionális
olasz családi vállalkozás hazájában a há-
rom legnagyobb fagylaltalapanyag gyártó
között van, Dél-Olaszországban egyértel-
műen piacvezető. A fagylaltkészítéshez
szükséges anyagok teljes szortimentjét
lefedik, a csonthéjas gyümölcsökben kü-
lönösen magas minőséget képviselnek.
Másodikként a Callebaut - Cacao Bar-
ry páros került említésre. A világ leg-
nagyobb csokoládé gyártója és annak
francia leányvállalata a különleges ízű, ki-
váló minőségű csokoládéiról híres. Végül
a Capfruit gyümölcspüréi teszik teljessé
az ízválasztékot. Több, mint 50 féle külön-
böző gyümölcs kapható tartósítószer, szí-
nezék és állományjavító nélkül, 90-100%
gyümölcstartalommal. Friss gyümölcs
helyett is jól használhatók, és érdemes ki-
próbálni az egzotikus trópusi ízeket.
Márciustól felvették a kínálatukba a csúcs-
minőségű belga Corman tejtermékeket is,
amelyek fagylalt, desszert és bonbon vo-
nalon egyaránt jól használhatók. 35%-os
tejszín, kétféle prémium, friss tejszínből
készült vaj (lap és általános), vízmentes
tejzsír (tisztított vaj) kapható.
A bemutatón 24 különböző fagylaltot
kóstolhattunk, amelyeket az Akadémia
szakemberei alkottak a fenti cégek termé-
keiből. A magyar ízlésből kiindulva igye-
keztek különlegességeket, figyelemfelhívó
fagylaltokat összeállítani.
Ennek jegyében született meg például a
Cacao Barry legújabb Origin csokoládéja
– a 65%-os kakaótartalmú Haiti – felhasz-
nálásával készült Haiti-málna kombiná-
ció, ami kifejezetten prémium színvonalat
képviselt. Kóstolhattunk ezen kívül Fehér
csokoládés bergamot, Sós-vaníliás sárga-
barack, Naranjilla, Datolyaszilva, Édes-
kömény-eper, Feioja, Gesztenye-licsi,
Fekete vanília fagylaltokat. A különleges
gyümölcsök és ízpárosítások mind sikert
arattak.
A fagylaltokon túl szó esett más fagyasz-
tott desszertekről is, amiknek az elkészí-
tését
Szabó Gergely
, az Akadémia fagy-
laltmestere mutatta be. Apró trükkökkel
színesített előadásában mindenki találha-
tott olyan elemeket, amelyekkel növelhet-
te, fejleszthette a termékválasztékát. A jól
sikerült bemutató végén pedig a résztve-
vők kötetlenül tudtak az Akadémia szak-
embereivel konzultálni.
16
FAGYLALTBEMUTATÓ
a Csokoládé Akadémián
1...,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,...44
Powered by FlippingBook