2016_03 - page 21

kára szerint nagyon ügyes csapat jött ösz-
sze, akik elkötelezettjei a szakmának.
Septe úr elmondta, hogy a Pékakadémia
megújítását tervezik, külföldi előadókat
is bevonva. Szeretnék itthon tartani a jó
szakembereket, és a vásárlókban kötődést
kialakítani a helyi pékségek iránt.
Természetesen a cukrászok sem marad-
tak le látványos bemutatók, versenyek te-
rén. A hagyományos díszmunka versenyt
mostantól Pataki János Emlékversenynek
hívják, ahol ismét színvonalas alkotások
születtek. Fotóinkon az aranyérmeseket
láthatják. Az Ország Tortája kiválasztása
kibővült egy újabb fordulóval, aminek a
zsűrizése a BaGaTech egyik látványossága
volt. A hosszú asztalnál egyenként felszol-
gált tortaszeleteket a zsűri tagjai pontoz-
ták, miközben a műsorvezető kérdéseire
is igyekeztek válaszokat adni. Ebből a for-
dulóból tíz torta jutott tovább, ezek közül
láthatnak néhányat a képeinken, valamint
a továbbjutó versenyzők közül azokat,
akik az eredményhirdetésen részt vettek.
45 torta közül kellett kiválasztani a leg-
jobbakat. –
Egyértelműen érződött a tava-
lyi győztes torta hatása, a könnyed, lágy,
franciás stílus divatos lett. Nagyon örül-
tem, hogy volt egy-két olyan torta, amiből
szívesen ettem volna még egy szeletet, ami
nagy szó ennyi édesség kóstolása után
– ér-
tékelte a mezőnyt az egyik zsűritag.
A két versenyen kívül szakmai előadások
is színesítették a programot, köztük
Lajos
Mary
Hagyományos magyar desszertek –
új köntösben is
címmel megtartott bemu-
tatója. (Jobb felső képünkön.) A közelgő
március 15-re való tekintettel különösen
aktuális volt a Kossuth-kifli kutatásáról
szóló beszámolója.
21
pillanatképek a BaGaTech-ről
Tóth Regina Boglárka
Pesti Barnabás Sz.Iskola
Gyurkovics Patrícia
Görömbei Cukrászda
Az Ország Tortája verseny továbbjutó versenyzői
a zsűri néhány tagjával
1...,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20 22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,...44
Powered by FlippingBook