2016_03 - page 29

A BaGaTech egyik legnagyobb újdonsága
a PreGel fagylaltszelete volt. A Riminiben
már bemutatott ötlet lényege, hogy egy-
szerű eszközök segítségével a tégelyben
fel tudunk építeni egy „fagylalttortát”,
amit a szögletes adagolókanál (fotónkon)
segítségével úgy tudunk tányérra helyez-
ni, hogy egy szelet süteményhez nagyon
hasonló látványt nyújt.
A vásárra hat különböző jól ismert torta
vagy desszert fagylaltváltozatát alkották
meg, közte olyan klasszikusokkal, mint
az Esterházy, Lúdláb és a Rákóczi túrós.
Természetesen ezek csak ötletadók, bárki
szabadon használhatja a formákat.
Azon túl, hogy egy figyelemfelhívó új-
donság, az ötlet legnagyobb előnye, hogy
egy régi problémát old meg: teljesen
egyenletessé teszi a fagylaltban lévő al-
kotóelemek (fagylalt, piskóta, variegálás,
szórás) kiadagolását. Nincs olyan, hogy
valaki csak egy adag mogyorókrémet kap,
vagy éppen egy nagy fagyott eper alkotja
a gombóc kétharmadát. A PreGel minden
szükséges eszközt biztosít a „szeletfagy-
lalt” elkészítéséhez és árusításához.
Mindenkinek nagyon tetszik az ötlet.
Nem kell hozzá semmilyen új gép, beren-
dezés, mégis egy látványos újdonságot tu-
dunk így készíteni
– hangzott az egyöntetű
vélemény a PreGel standon.
Nem ez volt az egyetlen újdonság, amely-
lyel a kék-fehér standon találkozhattunk.
A cukrászok számára is egyre fontosab-
bá váló gluténmentes termékekhez jó
néhány fontos új alapanyagot találhattak
és kóstolhattak meg itt az érdeklődők.
Van gluténmentes piskóta-, Eckler-fánk,
macaron és omlós tészta alapunk. Fon-
tos megemlíteni, hogy a PreGel termékek
80%-a már gluténmentes, így bőven van
miből választani azoknak, akik ilyen sü-
teményeket szeretnének a vendégeiknek
készíteni
– mutatta be az újdonságokat
Elia Bianchini
, a PreGel európai export
értékesítési vezetője.
A legutóbbi számunkban már hírt ad-
tunk róla, hogy hamarosan megnyit Bu-
dapesten a Nemzetközi PreGel Oktatási
Központ, ami Magyarországot és a régiót
fogja szolgálni. Erről is kérdeztük Eliát,
aki örömmel válaszolt a kérdésünkre. –
Március végére tervezzük a megnyitót, így
mire a Landra megjelenik, már nagyjából
készen leszünk. A XIII. kerületben, a Teve
utca 7-ben (a rendőrpalota szomszédsá-
gában) épül az oktatási központ, aminek
a programjaira már most lehet előzetesen
jelentkezni. Igény szerint fagylalt és süte-
mény bemutatókat, képzéseket tervezünk
.
Addig is még lesz még néhány vidéki be-
mutatónk a nagykereskedő partnereinknél,
ahol a vevőkkel kötetlenül tudunk találkoz-
ni és bemutatni az újdonságokat
.
A PreGel minőségét szerte a világban
régóta elismerik a szakemberek. Ahogy
nálunk is egyre jobban nő a vásárlóerő,
előtérbe kerülnek a prémium termékek.
A vevői igények változása egyértelműen
ebbe az irányba mutat. Mindez azt is je-
lenti, hogy egyre inkább szükségünk lesz
a PreGel által képviselt kiemelkedő minő-
ségű alapanyagokra. Láthatóan az olasz
cégvezetés is hosszú távra tervez velünk,
egyre látványosabb, erőteljesebb a jelenlé-
tük. A komoly kiállítási stand után az ok-
tatási központ megnyitása világos üzenet:
a PreGel bízik a magyar piac fejlődésében.
újdonságok a BaGaTech-en
29
1...,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28 30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,...44
Powered by FlippingBook