2016_05 - page 42

A közkedvelt Sajtmester termékcsalád az
egyszerűbb tejtermékektől kezdve egé-
szen az innovatív sajtokig kínál felhaszná-
lási megoldásokat a pékek és a cukrászok
számára. Arra törekszünk, hogy a Sajt-
mester márkanév egyet jelentsen a meg-
bízhatósággal, a jó minőséggel és a finom
ízzel. A Sajtmester termékek jellemzően
tehéntej felhasználásával, növényi zsira-
dék hozzáadása nélkül, a lehető legna-
gyobb gondossággal készülnek.
Sajnos egyre többünket érint a laktóz-
érzékenység, egyes becslések szerint akár
a magyar lakosság 15-25%-a számára is
gondot okozhat a laktóz, azaz a tejcukor
emésztése. Ezért a sütőipari és cukrászati
termékek területén egyre fontosabb, hogy
legyenek laktózmentes alternatívák a kí-
nálatban. Ebben tudunk Önöknek segít-
séget nyújtani laktózmentes sajtjainkkal.
A közel 30 termékből álló Sajtmester
családban hat, korábban is forgalom-
ban lévő termék a vizsgálatok során
laktózmentesnek bizonyult. Ezekben a
termékekben hozzáadott anyagok és ké-
miai eljárások nélkül a sajtok természetes
érlelési folyamata során a laktóz lebomlik
és könnyen emészthetővé válik.
Erre a technológiára építve 2016 májusá-
ban bevezettünk három új laktózmentes
terméket, többek között a pékek és cuk-
rászok igényeihez igazítva. A
Sajtmes-
ter Laktózmentes Sajtkrém
et már több
pék is sikeresen tesztelte. A tapasztalatok
szerint jól használható töltött pékáruk-
ban, kellemes ízt kölcsönöz a kész pék-
süteménynek, és jól érvényesül benne az
ementáli sajt intenzív íze. Emiatt keve-
sebb krém felhasználásával is ízletes ter-
mékek készíthetők vele.
A tradicionális, magyar ementáli típusú
Laktózmentes Pannónia reszelt
és
da-
rabolt
sajtok a két másik újdonságunk. A
reszelt változat jól használható akár töl-
telékként, akár felületen, és kiváló sütési
tulajdonságokkal bír.
Mivel sajtjaink a természetes érési folya-
matoknak köszönhetően válnak laktóz-
mentessé, így kiváló tulajdonságainak kö-
szönhetően nem csak laktózmentes ételek
elkészítésénél bizonyulnak jó alapanyag-
nak. Folyamatos termékfejlesztésünk-
kel elsőként válaszolunk az új igényekre,
fontosnak tartjuk hogy megfeleljünk az
állandóan változó elvárásoknak. A piaci
trendek azt bizonyítják, hogy a fogyasz-
tók keresik az újdonságokat, új ízeket,
így a termékeinket használva a pékek és
cukrászok is meg tudnak újulni – például
laktózmentes termékeket kínálva.
42
LAKTÓZMENTES SAJTOK
pékeknek, cukrászoknak fejlesztve
1...,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41 43,44,45,46,47,48,49,50,51,...52
Powered by FlippingBook