2016_07 - page 19

teles, amit kínálunk. Úgy kezdődött, hogy
jöttek a testvérek, szomszédok, barátok
segíteni. Aztán az ő rokonaik, barátaik. A
mai napig a legtöbb kollégát így vesszük fel,
hogy valaki hozza, és ő felelősséget is vállal
érte. Mi valóban Székelyföldhöz kötődünk,
értéktovábbadás, amit végzünk
– mesél
Tünde az elhivatottságukról.
Mindeközben bátran nyúlnak a kürtőska-
lácshoz, ha kell, változtatnak is rajta. Az
eredeti például jóval hosszabb, mint amit
ők sütnek. A piaci igényt látva rövidítet-
ték le, mert ma egy embernek ez túl sok
lenne. Arról nem is beszélve, hogy milyen
ötleteik vannak. Ma a legnagyobb sláger
a liofilizált málnás kürtőskalács. Eredeti
székely termék. Tényleg az! Ők találták
ki, a saját örökségüket fejlesztik tovább, és
nagyon jó, hogy így tesznek.
Hosszában félbevágják a kalácsot és meg-
töltik krémekkel. Két különböző méretű
kalácsból vágnak egy-egy kört, és a közte
lévő részt töltik meg – ezt Kürtős csap-
ágynak nevezték el. Van citrusos és forralt
boros kürtőskalácsuk is. Mindig kitalál-
nak valami újdonságot.
Valóban megismertetni akarják az igazi
kürtőskalácsot, ezért a recept sem titkos.
Olyannyira nem, hogy szakácskönyvet is
kiadtak, amiben a kalács receptje mellé a
kollégák kedvenc – erdélyi – ételei kerül-
tek. Lehet náluk sütőfát kapni, sőt mini,
otthoni kalácssütőt is – természetesen fa-
szenes változatban. Mindkettő mellé jár a
recept is. Azt vallják, hogy ez nem rontja
az üzletüket, sőt terjeszti a hírüket a nagy-
világban. A Bake’n’Roll-t olyan kis kom-
pakt dobozban kínálják, amelyet bárhová
magával vihet az ember, hisz kis helyen
elfér, és jól lehet küldeni bármerre a nagy-
világba. Két évet dolgoztak rajta, hogy ki-
találják és megtervezzék az otthoni sütőt.
A csendesebb hónapokban az ilyen kiegé-
szítő termékeket állítják össze a kollégák,
így akkor is van munkájuk, amikor a ka-
lácsok nem fogynak annyira.
Ha már a nagyvilágnál tartunk, akkor ér-
demes megemlíteni, hogy Portugáliában
és Németországban is működnek már
üzletek az ő technológiájukra építve. A
következő lépés a nemzetközi franchise
hálózat megalkotása lesz, de ehhez elő-
ször még az apparátust kell felépíteni.
Van egy nagyon komoly amerikai megke-
resésünk, most az üzlet ottani viszonyokra
(mozgó járműre) való adaptálásán dolgo-
zunk
– kapunk bepillantást a jövőbe.
A „külföldi” név már megvan – Sekler
Cake, azaz Székely Sütemény –, és egyszer
még nemzetközi márka lesz belőle. Tele
vannak ötletekkel, tervekkel, energiával.
Több, mint üzlet, az, amiért dolgoznak.
Egy sütemény, ami összeköt a szülőföld-
del, amit felvirágoztattak, amire büszkék
lehetnek és összetartja őket.
19
GGAL
küldetése van
Fotó: Just Creativ - Klein Péter
Fotó: Jekken Péter
1...,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18 20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,...32
Powered by FlippingBook