2015_01 - page 3

Mire Önök ezeket a sorokat olvassák,
már túl vagyunk az új év hivatalos kez-
detén, de a január legtöbbünknek még
csak egy álmos, átmeneti időszak volt.
Most kezdődik majd igazán az új év,
kap lendületet az üzlet, hogy tavasz-
ra felpöröghessen. Nekünk is most
kell lépnünk, elindulnunk, hogy ne
csak szemlélői, hanem minél aktívabb
résztvevői legyünk azoknak a lehetősé-
geknek, amelyeket az új év hoz elénk.
Érdekes dolog a „lehetőség”. Ismerik
a viccet a két cipőkereskedőről, akiket
elküldenek egy távoli szigetre, hogy
mérjék fel a piacot? Az egyik vissza-
jön, hogy felesleges próbálkozni, a szi-
geten senki nem hord cipőt. A másik
hazatelefonál, hogy azonnal pörgessék
fel a gyártást, mert itt
még
senki nem
hord cipőt! Elmélkedhetnénk egy sort
azon, hogy vajon a lehetőségek tényleg
léteznek, vagy csak mi alkotjuk őket a
fejünkben, de a siker szempontjából
valójában teljesen mindegy. Nem szá-
mít, hogy meglátjuk vagy megalkotjuk
őket. A lényeg, hogy élünk-e velük.
Erre a szemléletre van szükségünk ah-
hoz, hogy jól kezdjük az évet. Tennünk
kell azért, hogy legyenek lehetősége-
ink, és ki kell őket aknáznunk. A világ
talán legkreatívabb helye a kaliforniai
Szilícium völgy. Itt működik például a
Google, az Apple és a csúcstechnoló-
gia iparágak élen járó cégeinek a zöme.
Azt tartják ott, hogy nem szabad ki-
mondani a következő mondatot: „
Nem
így szoktuk csinálni.
Mi jóval tradicionálisabb szakmákban
dolgozunk, de még nekünk is érdemes
ehhez az elvhez tartani magunkat. Az
soha nem lehet érv a változtatás ellen,
hogy eddig nem ez volt a gyakorlat.
Minden felmerülő ötletről el lehet
dönteni, hogy jobbá teszi-e a terméket,
az üzletet vagy sem. Ha nem, felesleges
vele az időt tölteni. De ha igen, akkor
nem söpörhetjük félre a megszokásra
hivatkozva. Aki megcsontosodik, az
lemarad. Nem csak a többiekhez ké-
pest, hanem arról a sok-sok lehetőség-
ről, ami körülötte van, lenne, ha keres-
né őket, akarna előre haladni.
Ezen a téren majdnem mindannyi-
unknak van mit fejlődnie, amire az új
év kezdete kiváló alkalom. Most még
van egy kis idő, mire igazán beindul
a szezon, gondoljuk át, hogy milyen
hozzáállással akarunk idén dolgozni,
élni. Járjunk nyitott szemmel és szív-
vel, keressük az alkalmakat arra, hogy
fejlődjünk, jobbá váljunk szakmailag
és emberileg egyaránt. Ez a záloga an-
nak, hogy jól kezdjük, és majd elége-
detten zárhassuk az idei esztendőt.
KEZDJÜK JÓL
az új évet!
Tartalmunkból
3. oldal
21
22
26
Kezdjük jól az új évet!
XX. évfolyam, 01. szám
A magyar cukrászok,
fagylaltosok,
és tésztagyártók
ingyenes információs kiadványa
Kiadó: Landra Kft.
2112 Veresegyház, Szentkorona u. 7.
Telefon: +36-28/389-223
Fax: +36-28/586-080
Email:
Web:
Főszerkesztő: Papp Román
Tervezőszerkesztő: Gazdag Nóra
Terjesztés: postai úton ingyenesen
Magyarországon, Romániában
és Szlovákiában
pékek,
Nyomda: Pauker Nyomda Kft.
Fotók: Gazdag Nóra • Shutterstock.com
A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, valamint az
esetleges nyomdahibákért a Kiadó felelősséget nem vállal.
3
1,2 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,...28
Powered by FlippingBook