2015_09 - page 17

versenyképes ajánlatokat tudtak adni a
hazai vásárolóknak. A látogató vállalko-
zók közül sokan konkrét megrendeléseket
adtak le nagyobb értékű berendezésekre
tette hozzá a házigazda.
Három héttel a világ legnagyobb sütőipa-
ri szakvására – az iba – előtt bátorságnak
tűnik egy, a münchenihez képest elhanya-
golható méretű szakmai kiállítást tartani.
De az élet őket igazolta. –
Ezek után minek
menjünk az iba-ra?
– mondták néhányan
a résztvevők közül. Az okok egyszerűek.
Mindenekelőtt a nyelvtudás. Itt mindenki
– ahogyan említettük, tolmácsok segítsé-
gével még a külföldi kiállítók is – megszó-
lítható volt az anyanyelvünkön. Amikor
komoly műszaki, technológiai kérdéseket
kell tisztázni, vagy akár tárgyalni a felté-
telekről, azt szinte mindannyian jobban
szeretünk magyarul. A nyelven túl azon-
ban az sem mindegy, hogy itt minden a
magyar igényekhez volt szabva. A gyártók
jelentős része ugyanazokat az újdonságo-
kat elhozta ide is, mint amit az iba-n fog
bemutatni – úgy, hogy kiválogatta azokat
a termékeket, amelyek a magyar igények-
nek megfelelnek. Ráadásul a működő gé-
pek jelentős része többféle teljesítmény-
ben volt kiállítva, így mindenki olyan
berendezéseket láthatott, próbálhatott ki,
amelyre ténylegesen szüksége van.
A Shopform által felépített szakbolti sá-
torban egymást érték az előadások, ame-
lyek közül a Corvinus Egyetem előadói
által tartottak megadták a szakmai, vagy
már inkább tudományos színvonalat.
A kiállító cégek képviselői is elismerően
nyilatkoztak. –
Nagyon sokan voltak, ren-
geteg újdonságot mutattunk be, például a
pogácsa gyártásban, maffin töltésben, lin-
zer készítésben. Sok új ügyféllel találkoz-
tunk, nagyon elégedettek vagyunk a ren-
dezvénnyel. Évről-évre jobb, egyre nagyobb
és színvonalasabb
– mondta
ifj. Pető Atti-
la
, a Progép Kft. képviseletében.
Helyet kapott a Magyar Pékek Fejedelmi
Rendje is, akik a tőlük megszokott igé-
nyességgel folyamatosan készítették az ál-
taluk gondozott különleges termékeket. A
fatüzelésű kemencéjükben sülő terméke-
ket természetesen meg is lehetett kóstolni,
és miközben járt a kezük, bárkivel szíve-
sen elbeszélgettek szakmai kérdésekről.
Az elsősorban pékeknek szóló területe-
ken túl egy komplett csarnok csak a cuk-
rászatról szólt. Gyönyörű desszertek, apró
csodák készültek az egyik pultnál, mel-
lette pedig fagylaltokat lehetett kóstolni.
Közben pedig akinek szüksége volt vala-
milyen cukrászati eszközre vagy anyagra,
az helyben meg is vásárolhatta.
Ebédidőben kiállítók és látogatók egy-
aránt a hatalmas étkezősátor felé vették az
útjukat, ahol ismét alkalom volt a kötet-
len, baráti beszélgetésre, az ismerősök üd-
vözlésére. Az ebéd mellé felszolgált pék-
áruk természetesen helyben készültek, így
aki még nem tette volna, most megkóstol-
hatta, hogy milyen újdonságokat kínál az
Ireks, és elbírálhatta, hogy hogyan teljesí-
tettek a kemencék.
Minden a szakmáról szólt, nem voltak
oda nem illő kiállítók, semmi nem von-
ta el a figyelmet. Az időjárás is kedvező
volt, nem kellett a kánikulától szenvedni,
a kellemes nyárvégi meleg sokat segített
abban, hogy egy nyugodt légkörű, ráérős
szakmai találkozón vehettünk részt.
Király Gábor
, a Shopform Kft. vezetője
valószínűleg nagyon sokak véleményét
fogalmazta meg tömören: –
Jól éreztük
magunkat!
17
TATÓ
hangulatban
1...,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16 18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,...36
Powered by FlippingBook