2016_09 - page 10

A paleo termékekről a fogyasztó any-
nyit tud, hogy nincsenek benne bizonyos
anyagok, például gabonafélék, hüvelyesek,
tejtermékek. Ezt a cukrászoknak, pékek-
nek sem árt tudni, de van ami számunkra
még fontosabb. A sok „mentesség” mel-
lett valami van a paleo termékekben, ami
a lényegüket adja: az üzleti lehetőség!
A szeptember 12-én az Andretti Üzlet-
házban megtartott Cukrász Szakmai Nap
legfontosabb üzenete ez volt. –
A paleo
termékek ár/érték aránya számunkra na-
gyon kedvező. Arányosan többet lehet ér-
tük elkérni, mint a hagyományos sütemé-
nyekért
– emelte ki
Gangel András
, a nap
házigazdája, miközben cége, az m-Gel
Hungary Kft. új termékeit mutatták be.
Ahogyan ezt a cégtől és a Szakmai Naptól
már megszoktuk, termékötleteken keresz-
tül ismerkedtünk meg az újdonságokkal.
Terítékre került a paleo kenyértől a gyü-
mölccsel édesített piskótán és Szent István
napi fagylalton keresztül a Dia-Wellness
pizzáig minden. A lényeg, amiért legin-
kább érdemes ellátogatni a Szakmai Na-
pokra, most is a részletekben rejlett.
Na jó, bevalljuk, az Andretti pizzája is
nagy vonzóerőt jelent. Most még azt is
megmutatták a pizzamesterek, hogy a
Dia-Wellness pizzalisztből milyen lesz
a végeredmény. Hibátlan. Vagy tényleg
könnyű dolgozni ezzel a liszttel vagy na-
gyon értik a szakmájukat. Bár amilyen jó
volt a pizza, valószínűleg mindkettő igaz.
Térjünk vissza azokra a bizonyos rész-
letekre. Tudják, hogyan kell dolgozni a
PaleOk Nyújtható Kenyérliszttel? Nem
pont úgy, mint a búzaliszttel. Jóval több
víz kell hozzá, 130-140%-ot is felvesz.
Első alkalommal ennyit persze nem me-
rünk hozzáadni, viszont mire rájövünk,
hogy túl kemény a tészta, már késő, nem
veszi fel. Egyszerre, az elején kell az összes
vizet hozzákeverni, különben nehéz dol-
gunk lesz vele.
Ez a „liszt” olajos magvak zsírtalanított
őrleményéből készül, mások a tulajdonsá-
gai, de tudja azt, amit eddig nem nagyon
sikerült elérni a paleo lisztekkel: nyújtha-
tó tésztát lehet vele készíteni.
Ha rétest nem is lehet vele húzni, a nyújt-
hatóságot komolyan gondolják. Akár
3 mm vastagságúra is kinyújtható, ami
rendkívül sokoldalú felhasználást biztosít.
Készült vele szendvics bagett, marcipá-
nos csiga, káposztás csiga, szilvalekváros
papucs. Az utóbbihoz az új m-Gel Liba-
tepertő krémet használták, ami 30%-al
csökkentett energiatartalommal készül,
így jóval könnyedebb a végeredmény.
Pogácsa is készült libatepertővel, hogy
ennek a terméknek is megmutassák a le-
hetőségeit.
A titok a rostokban van. A libatepertő
krémben épp úgy, mint a nyújtható ke-
nyérlisztben a rostok biztosítják a meg-
felelő állag elérését és az energiatartalom
csökkentését. De a rostokkal tudni kell
CUKRÁSZ SZAKMAI NAP
1,2,3,4,5,6,7,8,9 11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,...32
Powered by FlippingBook