2015_03 - page 26

26
PÁRATLAN PÁROS A FAGYLALTFESZ
a Páratlan Cukrászda és az
A 2003-ban alapított, családi vállalkozás-
ban működő szigetszentmiklósi Páratlan
Cukrászda egyike volt a Fagylaltfesztivál
kiállítóinak. Alig 12 éve nyitottak, akkor
még a város legszélső utcájában, ami a te-
lepülés terjeszkedésével ma már központi
hellyé vált. De a sikerüknek ez csak egy
szelete. A lényeg sokkal inkább a minőség
iránti elkötelezettségben van, ami legin-
kább abban nyilvánul meg, hogy mindent
helyben, frissen készítenek. A tortáikat –
amiről közismertek – ahogy ők mondják,
„tetőtől talpig” maguk készítik. Alkalmi
– elsősorban esküvői – tortáik különösen
híresek. Gyorsan, akár másnapra is vál-
lalnak egyedi különlegességeket. Céges
rendezvényekre vagy üzleti ajándéknak
is gyakran rendelnek tőlük a környékbeli
vállalkozások.
A fagylaltokra csak az utóbbi három év-
ben kezdtek koncentrálni, korábban ké-
szen vették, nem ez volt az elsődleges
termékkörük. Mára ez megváltozott, ma
már a fagylaltokat is saját maguk készí-
tik a tortáknál megszokott igényességgel.
Most egy újabb állomáshoz értek azzal,
hogy a Fesztiválon bemutatkoztak, vál-
lalva, hogy a nagyközönség összehason-
líthassa a fagylaltjaikat más, jó nevű cuk-
rászdák alkotásaival. A tapasztalataikról
kérdeztük
Fodor Krisztinát
, a cukrászda
tulajdonos vezetőjét.
Rengetegen voltak, sokkal több fagylaltot
is ki lehetett volna osztani. Sajnos az so-
kakra jellemző volt, hogy ami ingyen van,
az mindegy, hogy milyen. Ettől függetlenül
voltak tudatos vevők, akik megnézték, hogy
hol és mit esznek. Az ő véleményük, vissza-
jelzéseik az igazán fontosak, ebből tanul-
tunk a legtöbbet, ami a részvétel reklám-
értéke mellett a legfontosabb nyereségünk
volt abból, hogy kiállítóként három napig
ingyen osztottuk a fagylaltokat.
A legkeresettebb ízek a sárkánygyümölcs, a
bodza, a homoktövis és a popcorn voltak.
A bodzáról mindenkinek a bodzaszörp
jutott eszébe, a popcorn viszont általában
meglepetést okozott. Azt várták, hogy sós
lesz a fagylalt, miközben valójában édes.
Az első meglepődés után viszont mindenki
Néhány gondolat a Páratlan Cukrászda honlapjáról:
Cukrászdánkban minden torta illetve sütemény kiváló alapanyagokból,
helyben és frissen készül. Nem használunk hozzáadott tartósító-, térfo-
gatnövelő-, vagy emulgálószert. Csak főzött krémmel és laza tejszínnel
készülnek a töltelékeink. Folyamatosan figyeljük az igényeket, trendeket,
szokásokat, és ez alapján alakítjuk át illetve újítjuk meg választékunkat.
1...,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25 27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,...44
Powered by FlippingBook