2015_03 - page 18

A tavalyi Év Fagylaltja kupagyőztese,
Er-
délyi Balázs
ismét egy különleges alko-
tással lett aranyérmes. A kimagasló mi-
nőségű alapanyagok mellett a kifinomult
technika egyaránt hozzájárultak a meg-
érdemelt sikerhez. Az összeállítás alapja
egy vajjal, tejszínnel, tojással, friss tejjel és
valódi madagaszkári Bourbon vaníliával
készült, szinte madártejes jellegű fagy-
lalt, amit egy különlegesen finom magyar
mákkal ízesítettek. –
Sikerült olyan má-
kot találnunk, ami egy picit sem keserű
mondta Balázs. Csöppnyi fahéjjal és cit-
romhéjjal tették a mákot teljesebbé.
A réteslapok úgy készültek, hogy sütés
előtt olvasztott vajjal lekenték őket, majd
porcukorral finoman megszórták. Ez a
megoldás a sülés alatt egy lehelletfinom
karamell réteget képez a tésztán, ami
késlelteti a fagylaltban a tészta átnedve-
sedését, így az tovább maradhat ropogós.
A variegátót apróra kockázott sárgaba-
rackból egy kevés pektin hozzáadásával
főzték, majd fele-fele arányban saját ké-
szítésű sárgabarack lekvárral keverték. Az
eredmény egy nagyon finom, harmonikus
fagylalt lett.
18
EGY BÜSZKE ÉS VIDÁM CSAPAT
Tejes kategória
Diabetikus kategória
Törkenczy Tünde
Kádár cukrászda
Kajszibarackos
mákos rétes
Erdélyi Balázs
FRER Cukrászda
Karamellás ír krém
fügecukorral
II. helyezett: Gelato Italiano Kft. III. helyezett: Thermal Hotel Balmaz
II. helyezett: Damniczki Cukrászda
1...,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17 19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,...44
Powered by FlippingBook