2014_06 - page 14

A König-Trade Kft. szakemberei rendha-
gyó sikert arattak az idei Év Fagylaltja ver-
senyen. Mivel működtetnek saját fagylal-
tozót, ezért nem csak a C, céges, hanem az
A, kézműves, hagyományos kategóriában
is elindultak, és mindkettőben egy-egy
aranyérmet nyertek! Mivel a céges kate-
gória mellé az A csoportot választották,
így megmutatták, hogy nem csak az álta-
luk forgalmazott alapanyagokból, hanem
hagyományos módon is kiválót tudnak
alkotni. Bebizonyították, hogy igazán ér-
tenek a fagylalthoz, nem csak árulják a
hozzávalókat.
Kiss Edinával
és
Eszenyi Ferenccel
, a két
aranyérmes fagylaltmesterrel beszélget-
tünk a verseny után.
– Hogyan jött az ötlet, hogy ezekkel a
fagylaltokkal induljanak a versenyen?
Az volt a stratégiánk, hogy egyedi
ízvilágunkkal, figyelemfelkeltő összeállítá-
sainkkal kitűnjünk versenytársaink közül,
de mégis az egyszerűség keretein belül ma-
radva. Így született meg a Bazsalikomos-
őszibarackos túró és a Fügés-diós gesztenye.
– Hogyan készültek a fagylaltok?
– Az A kategóriában indított fagylaltunk
az előírásoknak megfelelően semmilyen
gyári alapanyagot sem tartalmazott, csak
Magyarországon előállított összetevőt
használtunk hozzá. Tojásos alapra épí-
tettük, az őszibarack variegátót friss gyü-
mölcsből főztük hozzá.
A Fügés-diós gesztenyéhez 100-as alapot
használtunk, G.I. GELAT’é2.0 gesztenye-
pasztát és gesztenye masszát tettünk az
alapba. A diót mi pörköltük hozzá, és kara-
mellizált fügepasztával tettük izgalmassá,
ami szintén G.I. GELAT’é2.0 termék.
– Mi a véleményük, mitől érdemelték ki
ezek a fagylaltok az aranyérmeiket?
Leginkább az ízek harmóniájától. Az
arányok számítanak igazán, hogy az ízek
egyike se nyomja el a másikat, hanem
együtt hassanak, alkossanak egy új kom-
pozíciót. Ezen kívül az összetevők stabili-
zálása fontos még, hogy az állag egységes
legyen. Megközelítőleg 120 liter alapot
használtunk el a kísérletezésekhez, amíg
mindezt sikerül beállítani úgy, hogy töké-
letes legyen.
– Milyennek látták a versenyt, a szerve-
zést, a hátteret?
A korábbi évekhez megszokott színvo-
nalon zajlott a verseny, minden gép és fel-
szerelés adott volt ahhoz, a fagylaltokat a
megfelelő minőségben előállíthassuk.
Reméljük jövőre ugyanezen a helyen ismét
részesei lehetünk ennek a színvonalas ver-
senynek, amelyet ezúton szeretnénk meg-
köszönni a Szent Korona Cukrászdának és
a Szervánszky családnak.
– Köszönjük a beszélgetést és gratulálunk
Önöknek és a König-Trade Kft. egész csa-
patának ehhez a nagyszerű sikerhez!
KÉT ARANYÉREM
egy csapat
1...,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13 15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,...36
Powered by FlippingBook