2015_11 - page 18

A karácsonyi időszak kiemelt fontossá-
gú minden cukrász számára. Az adventi
időszakban sokan szívesen ülnek be egy
finom süteményre és kávéra a karácsonyi
nagybevásárlás közben, és rengeteg kará-
csonyi összejövetelt is tartanak egész dec-
emberben. Ilyenkor a sütemények otthoni
elkészítése helyett sokan inkább cukrász-
dákból szerzik be a különleges finomsá-
gokat.
Az elviteles süteményvásárlás azonban
már nem csupán a selyempapírba cso-
magolt süteményekről és nejlonzacskóba
csomagolt aprósüteményekről szól. Ele-
gáns papírdobozba csomagolva a desszer-
tek mellett az ünnep érzését is átadjuk, és
a vevők szívesen viszik a szép dobozok-
ban a vásárolt édességeket akár ajándékba
is, illetve a tálalásról sem kell gondoskod-
ni, mivel a karton dobozok az asztalon is
szépen mutatnak.
A csomagoláson kívül tudjuk, hogy maga
a sütemény megjelenése is meghatáro-
zó, sokszor ez alapján dönt a vásárló. Az
adventi időszakban ez különösen fontos.
Karácsonyi dekor figurákkal minden sü-
temény könnyen és egyszerűen ünnepi-
vé változik, amivel vásárlóit könnyebben
meggyőzheti. A dekorációk segítségével
egy tortát is ünnepi díszbe öltöztethetünk,
de csupán egy szelet süteményen elhelye-
zett Mikulás vagy angyalka figura is meg-
hozza a karácsonyi hangulatot.
A karácsonyi szezonban megéri külön
hangsúlyt fektetni a desszertek dekorálá-
sára és csomagolására, ilyenkor minden
vásárló nyitott a szépen feldíszített termé-
kekre és szívesebben választja ezeket az
egész évben kapható, megszokott desszer-
tek helyett.
A karácsonyi csomagoló anyagokról és
Günthart dekor figurákról érdeklődjön a
Békás Kft. munkatársainál és honlapján
)!
Októberben a Békás Kft. vevői ellátogat-
tak a Pernigotti fagylaltalapanyag gyártó
cég milánói irodájába, ahol egy szakmai
tréning keretein belül nyerhettek bete-
kintést az olasz fagylaltgyártás hagyo-
mányaiba és a legújabb trendekbe. A
Pernigotti másfél éve elkezdte termékei-
ben a mesterséges anyagok helyettesítését
kizárólag természetes alapanyagokkal, így
a receptúrákat folyamatosan felülvizsgál-
ják és megújítják. A bemutatón a magyar
látogatók is megismerhették ezeket az
újításokat, és kipróbálták a termékeket.
Miközben a Pernigotti fagylaltmesterével
közösen készítették a fagylaltokat, lehető-
ség nyílt szakmai kérdések megvitatására,
az újdonságok megismerésére és teszte-
lésére. A látogatás során megtekintették
Milánó legnépszerűbb fagylaltozóit is.
2015. május – október között Milánó adott
otthont a Világkiállításnak, ahová a Békás
Kft. vevői is ellátogattak. A Pernigotti cég
boltot üzemeltetett az Expón, amelynek
az volt a célja, hogy a vevőktől közvetlen
visszajelzéseket kapjanak a fagylaltjaik-
ról. Itt lehetőség nyílt további fagylaltok
megkóstolására; a hagyományos csoko-
ládé-vanília ízek különböző variációi,
a Pernigotti hagyományos desszertje, a
Torroncino fagylalt formában, és termé-
szetesen pisztácia és mogyoró ízei is meg-
jelentek a pultban.
A szakmai tréning mellett a látogatók be-
lekóstolhattak az olasz életérzésbe, meg-
ismerhették a fagylaltozás hagyományát
Milánóban, ahol zuhogó esőben is tömött
sorokban állnak egy-egy fagylaltozóban.
A résztvevők rengeteg élménnyel, infor-
mációval és hasznos ötlettel tértek haza
Milánóból.
KARÁCSONYI
dekorációk
és fagylalt tréning
MILÁNÓI EXPO
18
1...,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17 19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,...36
Powered by FlippingBook