2016_01 - page 12

Egy jó cukrász kreatív. Képes alkotni,
létrehozni valami újat, ötleteset. Szépér-
zéke is kell, hogy legyen, hiszen színek-
kel, formákkal dolgozik. Nem minden-
kinek van ezekre tehetsége, és ez nem is
baj, hiszen sok egyéb fajta adottság, más
szakmák is hasznosak a világnak.
Vannak viszont alkalmak – ilyen példá-
ul a közelgő Valentin-nap –, amikor sok
olyan embernek is szüksége van, volna
kreatív ötletekre, akiknek maguktól ez
bizony nehezen megy. Segítségre van
szükségük. Például tőlünk. Régi tapasz-
talat, hogy ifjabb és idősebb hölgyeknek
egyaránt virággal és csokoládéval lehet
legbiztosabban kedveskedni, és ezen
belül nagyra értékelik az egyediséget,
a különlegességet, a minőséget. Itt az
alkalom, hogy használjuk azt a kreati-
vitást és szépérzéket, ami bennünk van.
Készíthetünk ajándéknak való termé-
keket, például bonbonokat, táblás cso-
koládékat, macaronokat, és várhatjuk
a párokat meglepetésekkel. Divatossá
vált az elmúlt években, hogy ezen a
hétvégén a párok hölgytagjának nem
kell fizetnie. Lehet páros süteményeket,
desszerteket készíteni, és természetesen
a dekorációkban is visszaköszönhetnek
a szívek, galambok, rózsák és bármi más
jelkép, ami a szerelemre utal.
Ezek ma már többé-kevésbé megszo-
kottnak számítanak, ha igazi meglepe-
téseket szeretnénk okozni, újabb ötle-
tekre van szükségünk. Ki lehet találni
mindenféle programot, akciót, de mi
most egy másik szempontra szeretnénk
felhívni a figyelmüket.
Pár sorral feljebb azt írtuk, hogy a höl-
gyek nagyra értékelik az egyediséget,
a különlegességet és a minőséget. Rá-
adásul ilyenkor az ajándékozók sem
elsősorban az árakat nézik, hanem azt
keresik, hogy mivel tudják elkápráztat-
ni a megajándékozottat. Jó alkalom ez
a nap arra, hogy – legalább egy időre
– magasabb minőségi szintet próbál-
junk ki. Vegyünk egy jobb csokoládét,
mint amit a mindennapokban haszná-
lunk, és készítsünk abból kifejezetten
ünnepi kreációkat. Használjunk olyan
extra alapanyagokat, amiket máskor
nem szoktunk. Ne a megszokott süte-
ményeket készítsük magasabb minő-
ségben, mert azt vagy észre se fogják
venni, vagy legközelebb reklamálnak,
hogy miért rontottunk rajta. Kínáljunk
inkább kifejezetten alkalmi termékeket,
amelyeknél ki is írjuk, hogy miért kü-
lönlegesek.
Az ajándéknak szánt finomságok (pél-
dául bonbonok) esetében van erre a
legjobb lehetőségünk. Alkossunk olyat,
ami igazán egyedi, új és minden szem-
pontból kiemelkedő minőségű. Ne fe-
lejtsük el, hogy a legtöbb újdonság két
régi ötlet találkozásából születik.
A Valentin-nap jó lehetőség nem csak
arra, hogy a forgalmunkat növeljük, ha-
nem arra is, hogy teszteljük a vendége-
inket, vajon mennyire vevők a különle-
gességekre, a magasabb minőségre.
VALENTIN NAPI
meglepetések
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,...28
Powered by FlippingBook