2016_10 - page 17

kategóriában a Zölddió bonbonjuk két
csillaggal, a Matcha pralinéjuk pedig egy
csillaggal lett jutalmazva (maximum há-
rom lenne elérhető, de ezt még egyetlen
magyar csokoládé sem kapta meg).
A következő verseny az International
Chocolate Award volt 2015-ben, ahol egy
kelet-európai bronzot érdemelt ki a Yuzu-
matcha-gyömbér bonbonjuk. Idén pedig
– ahogyan már az augusztusi számunkban
megírtuk – ismét a londoni Great Taste
Award került sorra, ahol megismételték a
tavalyi eredményüket. Két csillagot kapott
egy-egy alkalomra szolgáló megszemé-
lyesített ajándékok.
Az a jó, hogy erős a piac, és mindenkinek
megvan a saját specialitása. Ezért nem ver-
senytársként tekintünk egymásra, tudunk
közösen fellépni. A Rózsavölgyi Csokoládé
kezdeményezésére a közelmúltban 10 ala-
pító taggal megszületett a Magyar Csokolá-
déműhelyek Társasága. Célunk a minőségi
csokoládé fogyasztásának propagálása a
nagyközönség részére, és egymás segítése.
A valódi csokoládé egészséges, talán még
egyszer az iskolai menzák étrendjébe is fel
lehetne venni
– teszi hozzá Judit és Viktor.
Ehhez persze minőségi alapanyagok kel-
lenek. Callebaut és Valrhona csokoládékat
használnak, és a többi alapanyagban is a
legkiválóbbakat keresik. Van, amit köz-
vetlenül Amerikából importálnak, mert
még európai képviselete sincs annak a
gyártónak, akinek a termékét használják.
Az elmúlt három év legfőbb feladata a
beszállítók megtalálása volt
– mesélik.
A jövőről azt vallják, hogy mindenekelőtt
meg kell őrizniük a kézműves jelleget, au-
tomatizálásról szó sem lehet. Multiknak
való értékesítésről sem. Ellenben cuk-
rászdáknak szívesen szállítanának, hogy
a télen szinte üresen árválkodó fagylalt-
pultot legyen mivel megtölteni. A cuk-
rászdáknak is új vásárlókört hozhat egy
ilyen együttműködés. A nagy álom pedig
a három csillag. Szurkolunk nekik!
az Ötfűszeres és egyet a Kókusz-mangó-
maracuja bonbonjuk.
A verseny rengeteget tett hozzá az üz-
lethez. Az eredményeinket látva bizalmat
kapunk a vevőktől
– mondják. Bár a bon-
bonok a kedvenceik, de van egy specialitá-
suk, ami rájuk különösen jellemző. Egyé-
ni feliratokat – akár egyetlen példányban
is – vállalnak csokoládé plakettekre. Ka-
kaóvajas nyomtatóval dolgoznak, amivel
fehér csokoládé alapra gyakorlatilag bár-
milyen grafikát fel tudnak vinni. Elsősor-
ban cégeket szolgálnak ki logózott csoko-
ládéval, de az üzletben is kaphatóak ezzel
a technikával készült termékek, amelyek
17
ami eredetileg hobbynak indult
1...,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16 18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,...44
Powered by FlippingBook