2015_10 - page 18

Szeptember 12-én ismét Szakmai Napot
tartott a Cukrász Ipartestület az m-Gel
Hungary Kft.-vel közösen az Andretti Üz-
letházban.
Selmeczi László
, az Ipartestü-
let társelnöke néhány szóban köszöntötte
a megjelenteket, majd átadta a mikrofont
Gangel Andrásnak
, aki az m-Gel Hunga-
ry Kft. részéről a bemutatót tartotta.
Változatos témák kerültek napirendre,
amelyek közül kiemelkedik az „albán tí-
pusú” fagylaltozók kihívására adható vá-
laszok áttekintése. Az elmúlt években a
pékek jelentős piacvesztést voltak kényte-
lenek elszenvedni a tömegesen megjelent
albán üzletektől. Most a cukrászok szem-
besülnek hasonló problémával, méghoz-
zá a legfájóbb ponton, a fagylaltok terén.
8-10 dkg-os, nagyon habos gombócok,
minden nap friss fagylalt, nyomott áron –
ennyi a stratégiájuk, amire választ kell ta-
lálni, ha nem akarjuk tétlenül nézni, hogy
kihúzzák alólunk a piacot.
Az m-Gel kifejlesztett egy új alapot, ami
erre a kihívásra ad választ. Valóban jó
fagylalt készíthető vele nagyon egyszerűen.
A Horizons Fruit/Milk alkalmas minden
fajta fagylalt elkészítésére, beleértve az ösz-
szes tejes és gyümölcsfagylaltot is
– mutatta
be András a legújabb terméküket. Elkészí-
tettek egy csokis keksz és egy citromfagy-
laltot a Horizons alapból, amit mindenki
megkóstolhatott, hogy meggyőződhessen
a minőségéről. A még viszonylag drága
csokis keksz fagylalt 8 dkg-ja is gazdasá-
gosan gyártható vele.
A nap másik fő témája az almacukor volt,
amely egyre nagyobb népszerűségnek ör-
vend. András elmondta, hogy az OMÉK-
on komoly érdeklődést tapasztaltak a
fogyasztók részéről, és az Auchan áru-
házakban is jól sikerült a bevezetés, már
nagyon jelentős mennyiségben rendelnek
tőlük. Ez azt jelenti, hogy a fogyasztók ré-
széről egyre jobban ismerté és elfogadottá
válik az almacukor, így a cukrászdákban
való használata marketing szempontból
is kifizetődő, hiszen az emberek tudják,
tudni fogják, hogy milyen előnyei vannak
az olyan süteményeknek, amelyek alma-
cukorral készültek.
Az almacukor glikémiás indexe olyan ala-
csony, hogy a benne található cukrok akár
2,5-ször lassabban szívódhatnak fel, mint
a szacharóz. Rostos és szűrt változatban
is kapható. Megtudtuk, hogy a WHO (az
ENSZ egészségügyi világszervezete) aján-
lása szerint naponta legfeljebb 25 g cukrot
kellene fogyasztanunk. Ezt általában bő-
ven túllépjük, ezért is fontos, hogy egész-
ségesebb alternatívákat találjunk, amelyek
közül az almacukor az egyik legígérete-
sebb lehetőség.
Nem csak cukrász, de pék termékek is ké-
CUKRÁSZ SZAKMAI NAP
az m-Gel Hun
1...,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17 19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,...36
Powered by FlippingBook