2016_06 - page 14

Nagyon büszke vagyok, hogy ismét a
kötelező ízzel tudtunk nyerni
– mond-
ta
Marco Lorenzoni
, a MEC3 Hungária
Kft. branch menedzsere a fagylaltverseny
eredményhirdetése után. Megismételve a
tavalyi sikerüket, idén a meggyfagylaltjuk
lett ezüstérmes a C, azaz céges kategó-
riában. –
Kötelező fagylaltnak a szerve-
zők mindig a magyar ízlésnek megfelelő,
népszerű ízeket választanak. Különösen
ezért érték számunkra, hogy ebben a ka-
tegóriában tudunk sikert elérni, mert ez
azt jelenti, hogy világszintű vállalatként is
képesek vagyunk a helyi ízléshez rugalma-
san igazodni. A magyar fagylalt más, mint
máshol, mást szeretnek itt az emberek, de
a MEC3 alapanyagok tökéletesen megfelel-
nek ennek az igénynek
– tette hozzá Mar-
co, aki olasz-magyarként személyében is
megtestesíti mindezt.
Azt se felejtsük el, hogy már nem olyan
könnyű jól szerepelni, mint 10-15 évvel ez-
előtt. Akkor szinte egyedül voltunk, most
már komolyan megerősödtek a versenytár-
saink is, akik közül többen nagyon jó fagy-
laltokat készítettek. Fontosak ezek a verse-
nyek, visszajelzést adnak és megerősítenek
minket abban, hogy jó irányba megyünk
– értékelte Marco a mezőnyt, amiben sta-
bilan az élvonalban szerepelnek.
Az ezüstérmes meggyfagylalt sikeré-
nek titka természetesen a kiváló MEC3
alapanyagokban rejlett. – A
meggy ízt
az Amarena varigátónkkal erősítettük
meg. Ez a variegátó meggyet és meggy-
levet egyaránt tartalmaz, és nagyon jól
kiemeli a gyümölcs ízét a fagylaltban. A
megszokott fagylalt recepten annyit mó-
dosítottunk, hogy 300 g gyümölcs helyett
400 g-ot tettünk bele és még ehhez adtuk
az Amarena-t. Így a vizet 1 literről 600
g-ra kellett csökkentenünk. A fagylaltala-
pot Supergelmix D-vel készítettük el, ami
egy speciális, gyümölcsfagylaltokhoz ki-
fejlesztett MEC3 kötőanyag. Végül a fagy-
laltot Amarena-val variegáltuk, ami a
felszínt is látványossá teszi, hiszen ennek a
variegátónak nem csak az íze, de a színe is
nagyon intenzív
– mesélt Marco az ezüst-
érmes fagylalt elkészítéséről.
A gyümölcsfagylaltok terén idén a
MEC3 több újdonsággal is jelentkezett. A
GranFrutta termékcsalád olyan stabilizált
pasztákból áll, amelyek között vannak,
amelyek több, mint 70% válogatott, kivá-
ló minőségű gyümölcsöt tartalmaznak.
A pasztát úgy készítik el, hogy az adott
gyümölcshöz legideálisabb összetevő-
ket, kötőanyagokat is belekeverik, így a
fagylaltkészítőnek nincs más dolga, csak
vizet adni hozzá, és közvetlenül mehet a
fagylaltgépbe. Nem csak kényelmes, de
mivel az érett, válogatott gyümölcsök leg-
javát tartalmazza, így mindig egyenletes,
magas minőségű gyümölcsfagylaltokat
tudunk a pultban tartani a segítségük-
kel. Nincs gond a friss áru beszerzésére,
válogatására, a változó minőség kompen-
zálására. Amikor a legtöbb fagylalt fogy,
akkor a gyümölcsfagylaltoké a főszerep,
hiszen ezek hűsítenek legjobban. Így a
nyári rohanásban sokat segíthet a mun-
kánkban ez a termékcsalád.
Sokan keresik az új, különleges ízeket,
amit ma már nem egyszerű biztosíta-
ni, hiszen globalizált világunkban szinte
minden kapható már nálunk. A MEC3
ebben is élen jár. –
Érdemes megismerni
például a Rio Acaj gyümölcsöt, ami Dél-
Amerikában terem, és a mi áfonyánkra
hasonlít. Banánnal keverve készítettünk
belőle egy pasztát, ami egy egzotikus új íz,
érdemes kipróbálni
– hívja fel Marco a fi-
gyelmünket egy újdonságra.
Végül arról kérdeztük, hogy a közelmúlt
tulajdonosváltása hogyan hatott az éle-
tükre, mi jelent számukra, hogy amerikai
hátterű cég lettek.
A tulajdonosunk nagyon bízik a magyar
piacban, nekünk pedig egy jó, összeszokott
csapatunk van. Az idei és a tavalyi ver-
senyeredményeink bizonyítják, hogy a ter-
mékeink kiválóan megfelelnek arra, hogy
a magyar ízléshez igazodó, tökéletes fagy-
laltokat lehessen velük készíteni. Kell ennél
több? Minden adott a további sikerekhez
.
A MEC3 a magyar fagylaltkészítők szá-
mára évek, évtizedek óta stabil pontot je-
lent, amire bátran lehet támaszkodni.
JÓ IRÁNYBA MEGYÜNK
újabb MEC3 érem a Fagylaltversenyen
14
1...,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13 15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,...40
Powered by FlippingBook