2015_03 - page 5

A tavasz a legvidámabb, legreményte-
libb évszak, ehhez kétség sem fér. Nem
véletlen, hogy az esküvők jelentős ré-
szét is ezekre a hónapokra tervezik a
házasulandók, bár ehhez nyilván a bő-
ségesen rendelkezésre álló friss virá-
gok és a kellemes időjárás is hozzátesz.
Ahogyan már sok éve megszokhatták,
a márciusi számunk egyik fő témája
az esküvői trendek – természetesen
cukrászati szempontból. Most sincs
ez másként, igyekszünk néhány ötletet
adni ahhoz, hogy hogyan tudnak mi-
nél szebb, a mai igényeknek megfelelő
esküvői tortákat és kiegészítő sütemé-
nyeket, desszerteket készíteni.
A tavasz nem csak a házasodóknak,
hanem mindenkinek tartogat valami
újat, frisset, előre mutatót. Közeledik a
húsvét, amire a pékek és a cukrászok
egyaránt készülhetnek ünnepi kíná-
lattal. Ehhez is összeszedtünk néhány
olyan gondolatot, amivel reményeink
szerint tudunk segíteni, hogy Önök
gazdagítani tudják a húsvét gasztronó-
miai választékát.
A sokszínű márciusi Landra témái
ezzel még messze nem értek véget.
Olvashatnak például a természetes ko-
vászról, amellyel egyedi, karakteres ke-
nyereket és más pékárukat süthetnek,
valamint a sütemények és a fagylalt
egy újszerű összekapcsolásának lehe-
tőségéről. Az egyre melegebb időjárás-
hoz igazodva a hűsítő gyümölcsturmi-
xok (smoothie) témája is előkerül.
Két fontos eseményre tekintünk visz-
sza, amelyek várhatóan meghatározói
lesznek a jövőnek. Riportot közlünk a
Cukrász Ipartestület két új elnökével,
akik felvázolták nekünk, hogy milyen
irányba tervezik vezetni az általuk
képviselt szakmai szervezetet, hogy
az az korszerűen és hatékonyan tudja
szolgálni a szakmát, a szakembereket
és a vállalkozásokat.
Több cikket is közlünk a Fagylaltfesz-
tiválról. A rendezvényről szóló beszá-
molónk mellett írunk az ott megren-
dezett fagylaltverseny győzteseiről,
valamint riportokat is olvashatnak a
témához kapcsolódóan.
Reméljük sikerült felkelteni az érdek-
lődésüket ehhez a színes, változatos,
kora tavaszi Landra számhoz. Merít-
senek belőle ötleteket, éljenek a be-
szállítók által kínált lehetőségekkel.
Engedjék, hogy a friss tavaszi szellő
és napsütés az üzleteikbe is beáradjon,
legyenek részesei a reményteli meg-
újulásnak, ami a tavasz legfőbb és leg-
szebb üzenete.
A TAVASZ ÖRÖMTELI
pillanatai
Tartalmunkból
5. oldal
23.
28
30
39
42
A tavasz örömteli pillanatai
XX. évfolyam, 03. szám
A magyar cukrászok,
fagylaltosok,
és tésztagyártók
ingyenes információs kiadványa
Kiadó: Landra Kft.
2112 Veresegyház, Szentkorona u. 7.
Telefon: +36-28/389-223
Fax: +36-28/586-080
Email:
Web:
Főszerkesztő: Papp Román
Tervezőszerkesztő: Gazdag Nóra
Terjesztés: postai úton ingyenesen
Magyarországon, Romániában
és Szlovákiában
pékek,
Nyomda: Pauker Nyomda Kft.
Fotók: Gazdag Nóra • Shutterstock.com
A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, valamint az
esetleges nyomdahibákért a Kiadó felelősséget nem vállal.
5
1,2,3,4 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,...44
Powered by FlippingBook